27 listopada 2012 Wrocław Hala Orbita, ul. Wejherowska 34 / godz. 20. 00



Pobieranie 16.97 Kb.
Data04.05.2016
Rozmiar16.97 Kb.


Informuje


RUSZYŁA SPRZEDAŻ BILETÓW!

trasa koncertowa legendarnej brytyjskiej formacji w Polsce!





27 listopada 2012 - Wrocław

Hala Orbita, ul. Wejherowska 34 / godz. 20.00




28 listopada 2012 - Kraków

Klub Studio, ul. Budryka 4 / godz. 20.00




29 listopada 2012 - Warszawa

Klub Stodoła, ul. Batorego 10 / godz. 20.00



Ceny biletów we Wrocławiu: stojące: 100 zł do 30.06, 120 zł od 1.07

miejsca siedzące I: 140 zł do 30.06, 160 zł od 1.07

miejsca siedzące II: 120 zł do 30.06, 140 zł od 1.07
Ceny biletów w Krakowie: 100 zł do 30.06, 120 zł od 1.07

Ceny biletów w Warszawie: 100 zł do 30.06, 120 zł od 1.07
Bilety są dostępne w Bileterach Empik, Sklepach sieci Media Markt i Saturn,
wszystkich punktach sieci Ebilet (www.ebilet.pl), Ticketpro (www.ticketpro.pl),
Eventim (www.eventim.pl)

Organizator: Good Music Productions www.goodmusic.pl

MARILLION



Legendarna brytyjska grupa rockowa powraca!
Po wyprzedanej trasie koncertowej w 2009 roku ponownie w Polsce!

Marillion powstał w 1979 roku. Sygnaturą grupy był charakterystyczny, bardzo teatralny śpiew Fisha, niewątpliwego lidera grupy w pierwszym okresie jej działalności. Zespół stworzył własne, oryginalne brzmienie, stające się zarazem inspiracją dla innych muzyków. W 1988 roku po nagraniu czterech płyt i odniesieniu wielkiego międzynarodowego sukcesu za sprawą albumów Fugazi i Misplaced Childhood, grupę opuszcza Fish. Jego miejsce zajmuje charyzmatyczny Steve Hogarth, wcześniej znany z zespołu The Europeans. Dla wielu był to koniec zespółu, a dla innych początek nowej ery! Na swoich kolejnych dziewięciu albumach, Hogarth wraz z pozostałymi członkami Marillion - Steve’em Rothery (gitara), Markiem Kelly (instrumenty klawiszowe), Pete’em Trewavasem (gitara basowa) oraz Ianem Mosley (perkusja), udowodnił, że to oni stanowią siłę Marillion. Wspólnie nie tylko odświeżyli brzmienie grupy ale na nowo je zdefiniowali. Swoimi nowatorskimi, emocjonalnymi albumami Marillion na przekór muzycznym modom i kapryśnym dziennikarzom, wkroczyli w zupełnie nowe muzyczne obszary, stając się prekursorami rocka neo-progresywnego.
W 1999 roku po premierze album Marillion.com kwintet jeszcze bardziej uniezależnił się od przemysłu muzycznego, zakładając własną wytwórnie Intact, uzyskując swobodę tworzenia najlepszej muzyki w swojej karierze, czego najlepszym dowodem były kolejne 2 single „Don’t Hurt Yourself” i „You’re Gone” które trafiły na brytyjską listę Top 20 (ten ostatni znalazł się aż na 7. miejscu). Był to duży sukces jak na zespół, z niezależnej wytwórni.

W świecie pełnym ignorancji i ogólnej apatii, Marillion wciąż przeciwstawia się wszelkim stereotypom i szufladkowaniu. Zespół przekształcił się w pulsującą życiem muzyczną potęgę, podobną do takich eksperymentatorów jak Radiohead i Muse czy mistrzów w przekazywaniu emocji - The Blue Nile i Talk Talk.


Ich czternasty album wydany w 2007 - „Somewhere Else” osiągnął dwudzieste czwarte miejsce na brytyjskiej liście przebojów, natomiast promujący singiel - „Thankyou, Whoever You Are” zajął miejsce piętnaste.


Jesienią 2008 roku ukazał się album „Happiness Is The Road”. Rok później grupa wystąpiła w Polsce na 3 koncertach. Grupa została świetnie przyjęta przez polską publiczność, a bilety na wszystkie występy były wyprzedane!
W tym roku Marillion wyda siedemnastą płytę w swojej karierze, materiał z niej będzie można usłyszeć podczas nadchodzącej trasy koncertowej w Polsce!

www.marillion.com


Dyskografia:
Albumy studyjne

1983 Script for a Jester’s Tear

1984 Fugazi

1985 Misplaced Childchood

1987 Clutching at Straws

1989 Seasons End

1991 Holidays In Eden

1994 Brave

1995 Afraid of Sunlight

1997 This Strange Engine

1998 Radiation

1999 Marillion.com

2001 Anoraknophobia

2004 Marbles

2007 Somewhere Else

2008 Happiness Is The Road

2009 Less Is More
Albumy koncertowe

1984 Real to Real/Brief Encounter

1988 Thieving Magpie

1996 Made Again

2002 Anorak in the UK Live

2005 Marbles Live


Kompilacje

1988 B’Sides Themselves



1992 A Singles Collection


Good Music Productions, ul. Ły żwiarska 12/1, 02-505 Warszawa, tel.: +48/22/ 8270077, www.goodmusic.pl


©absta.pl 2016
wyślij wiadomość

    Strona główna