Informacja prasowa Duchnów, 29 marca 2010r. Perfecta expert

Data08.05.2016

…………………………………………………………………………………………………….....

Informacja prasowa Duchnów, 29 marca 2010r.
PERFECTA expert
PERFECTA to znana i ceniona przez konsumentki marka istniejąca od 2004r. W ciągu 6 lat zdobyła pozycję silnego gracza z 8,1% udziałem ilościowym na rynku*. Aktualnie pod parasolem PERFECTY znajdują się 22 linie kosmetyczne, w których każda kobieta, niezależnie od wieku i rodzaju cery, znajdzie produkty odpowiednie dla siebie. W wyniku połączenia bogatego doświadczenia marki i nowoczesnej kosmetologii powstała PERFECTA expert, submarka i siostra PERFECTY. W portfolio PERFECTA expert znajdą się kosmetyki o zaawansowanej formule i recepturach opartych na specjalistycznych składnikach aktywnych. Nowoczesne kremy zamknięte w wyjątkowych opakowaniach podkreślą ekspercki charakter marki.

PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+

kompleksowa ochrona cery dojrzałej
LIFT EFFECT 45+ to pierwsza seria pod parasolem PERFECTA expert opracowana z myślą o kompleksowej pielęgnacji cery dojrzałej. Znajdujące się w linii krem na dzień, krem na noc i krem pod oczy idealnie współgrają, tworząc dobowy program przeciwzmarszczkowy. W nocy skóra jest wygładzana i przygotowywana na przyjęcie składników aktywnych, które w ciągu dnia pobudzają ją do odnowy i likwidują zmarszczki. Uzupełnieniem kuracji jest krem przygotowany specjalnie dla delikatnej skóry wokół oczu. Idealnie dobrane składniki serii LIFT EFFECT 45+ tj. peptydy macierzowe, kwas hialuronowy czy exfolina gwarantują skuteczność kosmetyków.
Dobowy program przeciwzmarszczkowy

Dobowy program przeciwzmarszczkowy działa na zasadzie synergii kremu na noc i kremu na dzień. Kosmetyki uzupełniają się i wzmacniają nawzajem swoje działanie. Podczas kuracji nocnej na skórę działa exfolina, która łagodnie i głęboko złuszcza naskórek, przygotowując go na przyjęcie składników aktywnych. W trakcie kuracji dziennej peptydy macierzowe przywracają skórze zdolność odtwarzania kolagenu, przez co przywracają elastyczność i wypychają zmarszczki. Dopełnieniem kuracji jest krem pod oczy, który likwiduje zmarszczki oraz, dzięki zawartości kompleksu coffeekina®, niweluje cienie i opuchliznę pod oczami. We wszystkich kosmetykach serii LIFT EFFECT 45+ znajduje się kwas hialuronowy, który dodatkowo przywraca skórze właściwy poziom nawilżenie.

LIFT EFFECT 45+

nowoczesne produkty przeciwzmarszczkowe, które zapewniają kompleksową ochronę cery dojrzałej:

.... produkty: krem na dzień Lift Effect 45+, cena ok. 30 zł, poj.: 50ml

krem na noc Lift Effect 45+, cena ok. 30 zł, poj.: 50 ml

krem pod oczy Lift Effect 45+, cena ok. 30 zł, poj.: 30 ml

.... rodzaj cery: dojrzała, po 45. roku życia

.... wyróżnik: synergiczne działanie kosmetyków, które razem tworzą kompleksowy, dobowy program przeciwzmarszczkowy dla cery dojrzałej

.... składniki: kwas hialuronowy, exfolina, peptydy macierzowe, coffeekina®, wyciąg z mandarynki, siateczka polisacharydowa, policukry baobabu

.... data wprowadzenia na rynek: marzec 2010r.

.... producent: Dax Cosmetics Sp. z o.o.

*MEMRB XI-XII 2009r.

….…………………………………………………………………………………………………………..

Kontakt prasowy:

Jagna Dyżakowska, PR Manager, 691 433 329, e-mail: jagna.dyzakowska@dax.com.pl

Marta Wąsowska, Junior PR Manager, 694 433 363, e-mail: marta.wasowska@dax.com.pl

DOSSIER PRODUKTÓW

LIFT EFFECT 45+ Krem na dzień do cery suchej i normalnej

Cena detal. ok. 30 zł, poj.: 50 ml

Perfecta expert LIFT EFFECT jest polecany po 45. roku życia do pielęgnacji cery suchej i normalnej, do stosowania na dzień.

Zawiera peptydy macierzowe – bogaty kompleks cztero- i trójpeptydów o silnych właściwościach przeciwzmarszczkowych. W rewolucyjny sposób reaktywują one zdolność komunikowania się komórek, przywracając produkcję makrocząsteczek: kolagenu, fibronektyny i kwasu hialuronowego – istotnych dla młodego wyglądu skóry.

W efekcie, zmarszczki ulegają wypełnieniu, a skóra wygląda jak po liftingu. Siateczka polisacharydowa działa napinająco i zmiękczająco na naskórek, przez co remodeluje owal twarzy. Filtry organiczne UVA/UVB chronią skórę przed fotostarzeniem. Krem został wzbogacony w kwas hialuronowy, który dogłębnie nawilża skórę i czyni ją promienną przez cały dzień.

Stosowanie: Krem nakładać rano na oczyszczoną skórę twarzy. Doskonały jako podkład pod makijaż. Pierwsze efekty zauważalne są już po 2 tygodniach regularnego stosowania. Po upływie 4 tygodni ilość i głębokość zmarszczek zmniejsza się o 49%.

Dla wzmocnienia efektu działania, należy równocześnie stosować krem na noc i krem pod oczy Perfecta expert LIFT EFFECT 45+.

LIFT EFFECT 45+ krem na noc do cery suchej i normalnej

Cena detal. ok. 30 zł, poj.: 50 ml

Nowoczesny krem przeciwzmarszczkowy o wysoce zaawansowanych składnikach, które niezwykle skutecznie pobudzają proces odnowy komórkowej naskórka i kompleksowo korygują zmarszczki każdego typu. Perfecta expert LIFT EFFECT jest polecany po 45. roku życia do pielęgnacji cery suchej i normalnej, do stosowania na noc.

Zawiera exfolinę – enzym proteolityczny, który ułatwia exfoliację – delikatne usuwanie martwych komórek z powierzchni naskórka. Zabieg ten pobudza odnowę komórkową skóry, przez co niezwykle skutecznie wypełnia zmarszczki i bruzdy oraz hamuje powstawanie nowych. Fitosterole roślinne dodatkowo wzmacniają działanie wygładzające. Wyciąg z mandarynki spowalnia syntezę melaniny, przez co delikatnie rozjaśnia cerę, wyrównuje jej koloryt i nadaje blask. Krem został wzbogacony w kwas hialuronowy, który, podczas snu, intensywnie nawilża komórki, co zapewnia skórze świeży i wypoczęty wygląd po przebudzeniu.

Stosowanie: Krem nakładać wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Pierwsze rezultaty zauważalne są po 2 tygodniach regularnego stosowania. Po upływie 4 tygodni ilość i głębokość zmarszczek zmniejsza się o 49%.

Dla wzmocnienia efektu działania, należy równocześnie stosować krem na dzień i krem pod oczy Perfecta expert LIFT EFFECT 45+.

LIFT EFFECT 45+ Krem pod oczy

Cena detal. ok. 30 zł, poj.: 30 ml

Perfecta expert LIFT EFFECT jest polecany po 45. roku życia do pielęgnacji skóry wokół oczu.

Zawiera peptydy macierzowe – bogaty kompleks cztero- i trójpeptydów o silnych właściwościach przeciwzmarszczkowych. W rewolucyjny sposób reaktywuje zdolność komunikowania się komórek skóry, przywracając produkcję makrocząsteczek: kolagenu, fibronektyny i kwasu hialuronowego – istotnych dla młodego wyglądu skóry. W efekcie, zmarszczki pod oczami ulegają wypełnieniu i wygładzeniu, a skóra wygląda jak po liftingu.

Policukry baobabu skutecznie blokują procesy prowadzące do wiotczenia skóry wokół oczu i działają napinająco. Krem został wzbogacony w kwas hialuronowy, który dogłębnie nawilża skórę i czyni ją promienną przez cały dzień.

Coffeekina® - kompleks kofeinowy doskonale redukuje cienie i opuchliznę pod oczami.

Stosowanie: Krem należy delikatnie wklepywać w skórę wokół oczu rano i wieczorem. Pierwsze rezultaty widoczne są po 2 tygodniach regularnego stosowania. Po upływie 4 tygodni ilość i głębokość zmarszczek zmniejsza się o 49%.

DOSSIER SKŁADNIKÓW

KWAS HIALURONOWY

Polisacharyd, który występuje we wszystkich organizmach żywych. Wiąże wodę w naskórku i chroni skórę przed wysuszeniem. Nie rozszerza naczyń krwionośnych, więc można go bezpiecznie stosować zimą. Osłania warstwę rogową naskórka przed wnikaniem w nią substancji chemicznych i bakterii, wzmacnia właściwości ochronne skóry. Działa również wygładzająco. W skórze ludzkiej kwas hialuronowy jest składnikiem macierzy międzykomórkowej skóry właściwej. W młodej skórze kwasu hialuronowego jest pod dostatkiem, co gwarantuje jej sprężystość i brak zmarszczek. Z wiekiem jego ilość maleje, skóra traci zdolność wiązania wody i powstają zmarszczki.

Kwas hialuronowy jest składnikiem wszystkich kremów z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

EXFOLINA

Exfolina to enzym proteolityczny, czyli taki, który „rozpuszcza” białka na czynniki podstawowe – peptydy i aminokwasy. Dzięki exfolinie zmarszczki likwidowane są w efekcie biodermabrazji, czyli biologicznego złuszczania martwych komórek naskórka. Taki piling enzymatyczny to delikatny i bezpieczny sposób tzw. eksfoliacji naskórka. Eksfolina zawarta w kremie na noc powoduje odklejanie najbardziej zewnętrznych komórek naskórka z powierzchni skóry, dzięki czemu intensywnie ją oczyszcza z martwych komórek. W efekcie doskonale wygładza naskórek oraz pobudza bioodnowę skóry.

Ponadto oczyszczona z nadmiaru martwych komórek skóra lepiej wchłania składniki aktywne zawarte w kremie na dzień, wskutek czego jego efektywność jest znacznie większa. Exfolina nie powoduje reakcji alergicznych.

Exfolina jest składnikiem kremu na noc z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

PEPTYDY MACIERZOWE

Peptydy macierzowe to bogata mieszanina cztero- i trójpeptydów (krótkich fragmentów białka), które współdziałając wykazują silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Przywracają skórze zdolność odtwarzania włókien odpowiedzialnych za jej elastyczność, napięcie i nawodnienie: m.in. wznawiają produkcję kolagenu (sprężystość), fibronektyny (komunikacja międzykomórkowa), kwasu hialuronowego (nawilżenie). W efekcie dochodzi do głębokiej regeneracji skóry: staje się ona bardziej elastyczna i napięta, linie zmarszczek ulegają wypełnieniu i wypchnięciu. Wyraźnie widać zmniejszenie głębokości, długości i ilości bruzd.

Peptydy macierzowe są składnikiem kremu na dzień oraz kremu pod oczy z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

COFFEEKINA®

Coffeekina® to kompleks powstały na bazie kofeiny, który bardzo skutecznie walczy z opuchlizną i cieniami pod oczami. Kofeina to alkoid znajdujący się w nasionach kawy, w liściach herbaty, a także w liściach yerba mate, w orzeszkach kola i guaranie. Jest substancją o wielokierunkowym działaniu. Działa pobudzająco na ośrodkowy układ nerwowy i ośrodek oddechowy. Rozszerza naczynia mózgowe i wieńcowe, przez co poprawia krążenie oraz zwiększa przepływ krwi. Przyspiesza także przemianę materii.

Coffeekina® jest składnikiem kremu pod oczy z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

POLICUKRY BAOBABU

Baobab (Adansonia digitata) to potężne drzewo liściaste o wysokości 20-25m i średnicy pnia 10m. Występuje w obszarach sawannowych Afryki i Australii. Jest rośliną długowieczną, dożywa nawet 5000 lat. Z tego powodu jest często określane jako afrykańskie "drzewo życia". Owoc baobabu zwany małpim chlebem jest jadalny. Można z niego uzyskać smaczny sok, bogaty w witaminę C. Kora i liście mają właściwości lecznicze. Wyciąg z tego drzewa jest bogaty w polisacharydy, minerały, witaminy, białka i flawonoidy. Policukry baobabu działają napinająco, dając efekt liftingu i poprawiając wygląd twarzy w ciągu 15 minut.

Policukry baobabu są składnikiem kremu pod oczy PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

WYCIĄG Z MANDARYNKI

Hamuje proces syntezy melaniny, dzięki czemu zapobiega pojawianiu się przebarwień hormonalnych (tzw. ostudy), rozjaśnia cerę i ujednolica jej koloryt. Mandarynka jako owoc cytrusowy ma wiele właściwości leczniczych, nie tylko dla skóry. Zawiera bardzo dużo witaminy C, beta-karotenu oraz błonnika. Znajdują się w niej także substancje pektynowe, które usuwają z organizmu toksyczne metale ciężkie. W miąższu tego owocu tkwią bioflawonoidy, które ochraniają komórki przed wnikaniem szkodliwych wolnych rodników. Mandarynka zawiera także wapń, fosfor, żelazo i magnez.

Wyciąg z mandarynki jest składnikiem kremu na noc z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

SIATECZKA POLISACHARYDOWA

Polisacharydy roślinne to polimery wielocukrowe, które działają nawilżająco, napinająco, liftingująco i modelująco. Poprawiają mikrokrążenie, wzmacniają włókna kolagenu i elastyny odpowiedzialne za sprężystość i napięcie skóry, neutralizują wolne rodniki wpływające na starzenie się skóry.

Siateczka polisacharydowa jest składnikiem kremu na dzień z serii PERFECTA expert LIFT EFFECT 45+.

Tekst opracowano na podstawie materiałów informacyjnych dostarczonych przez laboratoria producentów składników oraz na podstawie materiałów Laboratorium Badawczo-Rozwojowego Dax Cosmetics.