Informacja prasowa pall-Ex Polska zatrudnia Hub Managera Przemysław Jaranowski objął stanowisko Hub Managera w Pall-Ex Polska, międzynarodowej sieci dystrybucji ładunków paletowych

Data08.05.2016

Kraków, 8 kwietnia 2013 r.

INFORMACJA PRASOWA

Pall-Ex Polska zatrudnia Hub Managera

Przemysław Jaranowski objął stanowisko Hub Managera w Pall-Ex Polska, międzynarodowej sieci dystrybucji ładunków paletowych. Do jego obowiązków należeć będzie zarządzanie centralnym magazynem przeładunkowym Pall-Ex
w Łodzi.

Przemysław Jaranowski posiada ponad 14-letnie doświadczenie w zarządzaniu magazynami oraz centrami przeładunkowymi. Przed rozpoczęciem pracy w Pall-Ex Polska, Przemysław Jaranowski pracował w firmie RABEN Polska, gdzie odpowiadał za realizację procesu logistycznego dla Nestle Polska i obsługę magazynu wielkopowierzchniowego – nadzór pracowników, obieg dokumentów i bezpieczeństwo pracy. Wcześniej kierował działem przyjęć w Centrum Dystrybucji TESCO - STRYKÓW. Do jego obowiązków należało m.in. rozwijanie kontaktów z dostawcami, a także organizacja i kontrola jakości pracy działu.

W latach 1997 – 2007 był związany z takimi firmami jak: Leader Price Polska, dla której stworzył dział przyjęć świeżej żywności na magazynie wielkopowierzchniowym; PHU POLNAS, gdzie zorganizował i uruchomił oddział firmy, a także wdrożył linie technologiczne do pakowania warzyw i owoców dla sieci hipermarketów. Przemysław Jaranowski był także kierownikiem oddziału PHU Ruba, gdzie współpracował
z największymi sieciami hipermarketów w Polsce: Geant, Tesco, Hypernova i Leclerc.
W Pall-Ex, odpowiedzialny jest za zarządzanie pracą magazynu centralnego oraz koordynację zespołu pracowników. Do jego obowiązków należy również kontrola przepływu towarów, nadzór nad prawidłowym obiegiem dokumentacji magazynowej, zarządzanie ruchem samochodów ciężarowych na terenie magazynu oraz kontrola partnerów biznesowych i podwykonawców.

Przemysław Jaranowski interesuje się sportem - od kilkunastu lat amatorsko gra

w tenisa. W wolnym czasie gra również na perkusji.

***
Pall-Ex to międzynarodowa sieć dystrybucji ładunków paletowych, założona w 1996 r. w Wielkiej Brytanii. Pall-Ex powstał w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na dostawy coraz mniejszych partii towarów „Just in Time” i ograniczanie kosztów łańcucha dostaw. Firma kieruje swoje usługi m.in. do przedsiębiorstw produkcyjnych, branży e-commerce, sektora FMCG oraz klientów indywidualnych. Umożliwia dystrybucję wszystkich przesyłek poza produktami mrożonymi.
Model biznesowy Pall-Ex opiera się na współpracy z Partnerami Krajowymi oraz niezależnymi, lokalnymi firmami transportowymi (Partnerzy Regionalni) różnej wielkości. Pall-Ex współpracuje z zarówno małymi rodzinnymi firmami, jak i dużymi operatorami logistycznymi zapewniając dostawę przesyłek w ciągu 24 h w systemie door-to-door.
Obecnie grupa Pall-Ex działa w Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Portugalii, Rumunii, Francji, we Włoszech i w Polsce. W najbliższym czasie Pall-Ex planuje uruchomienie sieci w Bułgarii, Turcji, w Niemczech, w Skandynawii, Krajach Beneluksu, oraz w Czechach i na Słowacji.
Pall-Ex Polska został utworzony w lipcu 2012 r. Obecnie trwa rekrutacja Partnerów Regionalnych. Planowane uruchomienie sieci ma nastąpić w maju 2013 r. Pall-Ex Polska będzie prowadził działalność z centralnie zlokalizowanego magazynu przeładunkowego w województwie łódzkim, współpracując ściśle z Partnerami Regionalnymi oraz europejskimi oddziałami firmy.
Kontakt:

Adam Mitura