Informacja prasowa warszawa, 21 czerwca 2007

Data02.05.2016

INFORMACJA PRASOWA Warszawa, 21 czerwca 2007

TMT.Internet ’07 - zapraszamy 21 maja

Jak wiadomo z reklamy konsoli Xbox - życie jest krótkie, więc należy się nim cieszyć. Jeśli ktoś nie ma na to ochoty, zawsze może prowadzić drugie życie w grze Second Life, albo odebrać życie jakiemuś potworowi w świecie Warcrafta. Internetowa rozrywka to bardzo poważny biznes.

Na zaproszenie New Europe Events do Warszawy przyjeżdza 21 czerwca z Londynu Pan Petteri Terho, Dyrektor Zarządzający funduszu Novator Partners LLP i Członek Zarządu islandzkiej firmy CCP Games, producenta znanej na całym świecie gry typu Massive-Multiplayer-Online-Game (MMOG) pt. "Eve Online". Wystąpi na temat strategii biznesowych związanych z grami MMOG opartych na niskich ARPU milionów graczy.

W konferencji TMT.Internet’07, która odbędzie się 21 czerwca br. na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie w ramach cyklu imprez „TMT Executive Seminar” wezmą udział prezesi największych polskich firm internetowych i medialnych, przedsiębiorcy i entuzjaści rynku internetowego, przedstawiciele agencji interaktywnych i reklamowych. Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają również firmy rozwijające i wykorzystujące w swoim biznesie mechanizmy społeczności internetowych.

Petteri Terho wystąpi jako Gość Specjalny konferencji TMT.Internet '07, organizowanej przez Giełdę Papierów Wartościowych i fundusz inwestycyjny MCI Management, na której polscy przedsiębiorcy i eksperci rynku internetowego będą dyskutowali o pomnażaniu pieniędzy przez... zabawianie nas:-)
Europa Centralna jest regionem gdzie ludzie bawią się równie chętnie, co w innych częściach globu. Europa Centralna jest też regionem, gdzie powstają aplikacje oferujące wszelkie atrybuty najbardziej popularnych rozrywkowych aplikacji mobilnych i internetowych. Kilka znanych na świecie serwisów z grami powstało w Polsce, ale mało kto o tym wie…
Człowiek jako istota społeczna nie stroni od zabawy, która jest jedną z jego podstawowych aktywności. Dzięki zabawie i rozrywce rozwijamy się, przyswajamy wiedzę i poznajemy świat nas otaczający„ – mówi Artur Kurasiński *, znany bloger i jednocześnie chairman konferencji.
Zabawa przybiera coraz nowsze formy - od serwisów internetowych z dowcipami i plotkami  przez oglądanie filmów online, rozrywkę oferowaną przez urządzenia mobilne czy gry sieciowe, w których uczestniczy na raz kilkadziesiąt tysięcy graczy. Kto kilka lat temu przypuszczałby, że można zawodowo grać w gry komputerowe? Kto by przewidział, że Internet i telefonia komórkowa tak gwałtownie zrewolucjonizuje nasze życie przybliżając nas do nawet już nie tylko globalnej, ale i globalnie wirtualnej wioski?” – zastanawia się Kurasiński.
Mam nadzieję, że Ci z Państwa, którym nie obce są takie ikony współczesnego świata jak: Second Life, World of Warcraft, Xbox360 czy YouTube zechcą pogłębić swoją wiedzę na temat obecnych i nowych trendów w świecie rozrywki nowego typu i dadzą się namówić na obecność na konferencji, którą będę miał przyjemność prowadzić i moderować” – dodaje Artur.

Więcej o konferencji: http://rozrywka\\20.pl

Konferencja będzie w całości transmitowana na żywo przez internet - transmisja na stronie: http://www.transmisjeonline.pl/rozrywka20

*Artur Kurasiński -  znany bloger i Dyrektor Zarządzający agencji interaktywnej Revolver Interactive. W końcówce lat '90 stworzył serwis Nuta.pl, po czym sprzedał go Prokom Investment. Stworzył też komiks polityczny Chomiks.com, grę multiplayer Spellarena.com oraz platformę telewizyjną Tiver.pl. Pomaga przy serwisie dla graczy Valhalla.pl oraz otwiera aptekę internetową Apteo.pl.

Kontakt z organizatorem:
Ewa Stępień · New Europe Events, T: (0)22 853 37 76 · K: (0)607 805 239 · E: es@tmtevents.pl
Konferencje cyklu „TMT Executive Seminar”

„TMT Executive Seminar” to nowoczesne konferencje dla przedsiębiorców i kadry zarządzającej firm z branży nowych technologii oraz przedstawicieli funduszy inwestycyjnych z Polski i Europy. Podczas imprez tego cyklu spotykają się także przedstawiciele parków technologicznych, firm konsultingowych, liderzy opinii, analitycy, czy dziennikarze poszukujący wiarygodnej i aktualnej wiedzy na temat rozwoju i nowych modeli biznesu w branżach: Mobile / Wireless, Internet / eCommerce, Biotechnology / Lifescience, Software, GIS / GPS. Konferencje „TMT Executive Seminar” objęte są Platynowym Patronatem Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie i funduszu MCI Management S.A.

Od lipca 2001 r. w spotkaniach cyklu „TMT Executive Seminar” wzięło udział blisko 3000 menedżerów i przedsiębiorców. Średnia liczba uczestników każdego spotkania stale rośnie z 60-80 osób w roku 2001, do średnio 100-120 osób w roku 2006 i 150-170 osób w roku 2007. Partnerami, a zarazem współorganizatorami konferencji "TMT Executive Seminar", były już takie firmy jak ATM, CII Group Polska, Compaq Computer, Crowley Data Poland, e-point, Hewlett-Packard, Hogan & Hartson, IBM, InfoVide, Logotec Engineering, MapInfo, Nokia, Novell, Oracle Polska, PPWK, PTK Centertel, Telefonia Dialog, TP Internet.
W związku w uruchomieniem Nowego Rynku, czyli platformy finansowania innowacyjnych przedsiębiorstw, postanowiliśmy objąć Platynowym Patronatem "TMT Executive Seminars". Konferencje te są w naszej opinii ważną inicjatywą zmierzającą ku pogłębieniu wiedzy na temat możliwych dróg pozyskania finansowania i rozwoju wśród spółek technologicznych o wysokim potencjale wzrostu - powiedział Prezes Giełdy Papierów Wartościowych, Ludwik Sobolewski.
Cykl konferencji TMT Executive Seminar dzięki pozyskaniu Platynowych Partnerów, Giełdy Papierów Wartościowych i MCI Management SA wchodzi w kolejny etap rozwoju i staje się wiodącym cyklem konferencji poświęconym nowym technologiom w Europie Centralnej .– skomentował Tomasz Czechowicz, Managing Partner Funduszu MCI Management SA .
Nad poziomem merytorycznym konferencji czuwa Rada Programowa, która opiniuje i współtworzy agendę kolejnych seminariów. W skład Rady wchodzą: dr Wiesław Rozłucki – wieloletni Prezes Giełdy Papierów Wartościowych, Waldemar Sielski – były szef Microsoft, obecnie inwestor oraz Przewodniczący Rady Nadzorczej MCI, Rafał Bator – Wiceprezes Enterprise Investors, Dawid Sukacz – członek Zarządu BBI Capital, Jacek KorpałaPartner w DBG Eastern Erope, Michał Popiołek - dyrektor Departamentu Inwestycji Finansowych BRE Banku, Marcin Hejka - szefa pionu inwestycji strategicznych w Europie Środkowo - Wschodniej w Intel Capital, Tomasz Czechowicz – Managing Partner Fundusz MCI Management SA oraz Sylwester Janik – wieloletni Dyrektor ds. Rozwoju Akceleratora Technologii, projektu realizowanego przez Centrum Innowacji FIRE .

Kalendarium kolejnych konferencji TMT Executive Seminar w roku 2007

2007-09-26