Instrukcja I etap IV olimpiady języka angielskiego dzielnicy targówek dla klas IV-VI szkóŁ podstawowych



Pobieranie 25.13 Kb.
Data06.05.2016
Rozmiar25.13 Kb.
INSTRUKCJA
I ETAP IV OLIMPIADY JĘZYKA ANGIELSKIEGO
DZIELNICY TARGÓWEK


DLA KLAS IV-VI SZKÓŁ PODSTAWOWYCH

  1. Sprawdź, czy zestaw testu zawiera 3 strony.

  2. Czytaj uważnie polecenia.

  3. W zadaniu I i III są podane trzy odpowiedzi: a, b, c. W zadaniu II uzupełniasz brakujące litery lub porządkujesz literki z rozsypanki.

  4. Wybierz tylko jedną odpowiedź i zakreśl literę - np. gdy wybrałeś odpowiedź a):

a) b) c)




  1. Staraj się nie popełnić błędów przy zaznaczaniu odpowiedzi,

ale jeśli się pomylisz,

błędne zaznaczenie przekreśl krzyżykiem i zaznacz inną odpowiedź.
a) b) c)


  1. Liczba punktów do uzyskania: 35.

  2. Do II etapu Olimpiady zakwalifikowany zostaje uczeń, który uzyskał

minimum 29 punktów tj. 85% wszystkich poprawnych odpowiedzi.

  1. Czas pracy olimpijczyka wynosi 60 min.


Szkoła Podstawowa Nr ...........

............................................

Imię i nazwisko


I ETAP IV OLIMPIADY JĘZYKA ANGIELSKIEGO
DZIELNICY TARGÓWEK


DLA KLAS IV-VI SZKÓŁ PODSTAWOWYCH
Total ............/35
A. Grammar


  1. Circle the correct answer:

  1. What ……………….…. about my new car?

a) do you think b) are you thinking c) you think


  1. Julie ………………..….. 12 years old then.

a) was b) has c) is


  1. I would like ……………. in New York longer.

a) staying b) stay c) to stay


  1. Why………………….…. help us?

a) they can’t b) don’t they can c) can’t they


  1. I can’t remember ……..….. phone number.

a) hers b) him c) her


  1. A flight attendant is a person…….. responsible for the safety of passengers.

a) whose b) who’s c) who


  1. Ann looks …………………. her mother.

a) like b) as c) such as


  1. Have you been to that new café………..?

a) just b) yet c) ever


  1. How ………….. do you go to the cinema?

a) often b) much c) soon


  1. He is very patient. He is kind, …….

a) also b) to c) too
Total:............./ 10
B. Word-building

II. Write in the correct words.
1. I don’t like the blue coat. I _ _ _ f _ _ the red one. It is more comfortable.
2. On the walls in Joanna’s room there are a lot of _ _ _ t _ _ _ of her favourite film
and music stars.
3. The clothes she wears aren’t trendy. They are rather _ _ d - _ _ _ h _ _ _ _ _.
4. Don’t forget to fasten the _ _ a _ b _ _ _ before you start driving.
5. I was born on 22 August 1992. Can you tell me your date of _ _ r _ _ ?
6. Mandy’s hair is not curly. It’s _ _ r _ _ _ h _ .
7. On the top of the cliff there is a _ _ g _ _ h _ _ _ _ that guides the passing ships
and warns them of the rocks.
8. You can’t take part in the _ _ _ _ u _ _ _ o _ . You are not a member of the club.
9. Mark hopes to find a good job after he …………………….. /uadagtsre/ from university.
10. The detective who is going to ………………….. /gaitesvinet/ the crime has a reputation
of a top class professional.
11. It’s a meteorologist’s job to ………………………/strfoaec/ the weather to come.
12. The Prime Minister is the head of the ……………………… /eregmvnont/.
13. I don’t want to listen to your …………………… /sosgips/. They don’t interest me.
14. Coca-cola was ……………………. /eedinnvt/ by Dr John Pemberton whose recipe
has always been kept secret.
15. I don’t have any cash on me. Can I pay by …………………………. /eqcehu/?
Total:............./ 15
C. Cultural corner

III. Circle the correct answer:
1. How many states are there in the USA?

a) 49 b) 50 c) 51


2. OSCAR – the name of the prestigious award granted by the American motion – picture industry appeared in ………………

a) 1928 b) 1930 c) 1929

3. Who was the first person to walk on the moon?

a) John Glenn b) Jim Lowell c) Neil Armstrong


4. Where’s the White House located?

a) New York b) Washington, D.C. c) Houston


5. The man who fell in love with the Indian princess Pocahontas was …………… .

a) George Washington b) Buffalo Bill c) Captain John Smith


6. When was the Declaration of Independence adopted?

a) 4th of July 1776 b) 4th of July 1775 c) 3rd of July 1775


7. There are 50 stars and ……. stripes in the US flag.

a) 15 b) 16 c) 13


8. The capital of New York State is:

a) New York City b) Albany c) Washington


9. Whose portrait does one American dollar banknote display?

a) George Washington’s b) Henry David Thoreau’s c) Abraham Lincoln’s


10. Which of these is not a university?

a) Yale b) Princeton c) Fort Knox



Total:............./ 10

Klucz odpowiedzi – I Etap
IV Dzielnicowej Olimpiady Języka Angielskiego
dla klas IV-VI.

Grammar

1. a


2. a

3. c


4. c

5. c


6. b

7. a


8. b

9. a


10. c
Word-building
1. prefer

2. posters

3.old-fashioned

4. seat belt

5. birth

6. straight

7. lighthouse

8. discussion

9. graduates

10. investigate

11. forecast

12. government

13. gossips

14. invented

15. cheque
Cultural corner
1. b

2. c


3. c

4. b


5. c

6. a


7. c

8. b


9. a

10.c


©absta.pl 2016
wyślij wiadomość

    Strona główna