Lista restauracji biorących udział w VII edycji akcji „Gęsina na Świętego Marcina”



Pobieranie 48.07 Kb.
Data09.05.2016
Rozmiar48.07 Kb.



Lista restauracji

biorących udział w VII edycji akcji

Gęsina na Świętego Marcina” 2015


Dolnośląskie 

Kaczka i Wino” szefowa kuchni Agnieszka Kukin, Villa Elise Park Pension, ul. Mickiewicza 9, 57-550 Stronie Śląskie tel. 74 814 25 16 www.villaelise.pl

Kaskada” szefowa kuchni Małgorzata Zobl, ul. Zielona 11, 57-340 Duszniki Zdrój, Tel 791641965 , https://www.facebook.com/Restauracja-Kaskada-943036272382141/?fref=ts

Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel”, szef kuchni Tomasz Połom


Dzierżoniów, Gola Dzierżoniowska 21, tel. 71 750 91 00, www.uroczysko7stawow.pl

Restauracja Babinicz” , szef kuchni Wojciech Harapkiewicz, al. Spacerowa 22, 58-310 Szczawno-Zdrój, Tel. 74 886 99 19 www.dworzysko.pl



Kujawsko-Pomorskie

Restauracja Morellino”, Hotel Głęboczek, szef kuchni Marian Frankowski


Wielki Głęboczek 1, tel. 22 380 59 02, www.gleboczek.pl

Karczma Rzym” szef kuchni Michał Skrzypczak, Grunwaldzka 309, Bydgoszcz


Tel 52 560 06 01, www.karczmarzym.com.pl

Sfera by Sebastian Krauzowicz”, Copernicus Toruń Hotel, szef kuchni Sebastian Krauzowicz, Toruń, Bulwar Filadelfijski 11, tel. 56 621 17 18, www.copernicustorunhotel.pl

Werbena", Hotel Herbarium, szef kuchni Dominik Narloch, Chomiąża Szlachecka 2, 88-410 Gąsawa, tel: 52 30 77 000 www.herbariumhotel.pl

Lubelskie

Kuchnia i Wino”, szefowa kuchni Jagoda Kęcik


Kazimierz Dolny, ul. Krakowska 11, 24-120 tel. 81 881 0876,  www.restauracjakuchniaiwino.pl

16 stołów”, szef kuchni Piotr Kwiatosz, ul. Rynek 16/1, 20-111 Lublin, tel.  81 534 30 40 


www.16stolow.pl

Lubuskie

Destylarnia”, szef kuchni Dawid Łagowski, Mierzęcin 1, tel. 95 713 16 30, www.palacmierzecin.pl



Łódzkie

Posterunek 77”, Stacja Nieborów szef kuchni Paweł Zieliński 99-416 Nieborów 231A, tel 48 46 838 50 68 www.restauracja.stacjanieborow.pl

Restauracja Łódzka”, w Hotelu Holliday **** Łódź, szef kuchni Michał Bartczak
Łódź, ul. Piotrkowska 229/231, tel. 668 167 303, www.hilodz.com

Małopolskie

Amarylis”, szef kuchni Michał Cienki, ul. Dietla 60, 31-039 Kraków, tel 12 433 33 00 , www.amarylisrestaurant.pl

Andromeda”, Hotel Galaxy, szef kuchni Tomasz Dziura
Kraków, ul. Gęsia 22, tel. 12 342 81 00, www.galaxyhotel.pl

Biała Róża”, szef kuchni Łukasz Cichy


Kraków, ul. Straszewskiego 16, tel. 12 421 51 90, www.restauracjabialaroza.pl

Chochołowy Dwór”, szef kuchni Tomasz Kowal


Jerzmanowice 54 A, tel. 12 620 39 00, www.chocholowydwor.pl

Cristal Park”, szef kuchni Marcin Ferfecki, ul. Traugutta 5, 33-101 Tarnów, Tel 14 6331225, www.cristalpark.pl

Da Pietro”, szef kuchni Marek Blik
Kraków, Rynek Główny 17, tel. 12 422 32 79, www.dapietro.pl

Dwór Prezydencki”, szef kuchni Marcin Ferfecki, ul. Dworska 1, 33-113 Zgłobice, Tel. 14 652 7650 , www.dwor-prezydencki.pl

Dwór Sieraków”, szef kuchni Janusz Fic
Sieraków 233, tel. 12 312 24 00, www.dworsierakow.pl

Ed Red”, szef kuchni Adam Chrząstowski


Kraków, ul. Sławkowska 3, tel. 690 900 555, www.edred.pl

„Gęś w dymie”, szef kuchni Marcin Pławecki, Laskowa 679, 34-602 Laskowa, tel. 183333384, www.facebook.com/geswdymie

Hilton Garden Inn Kraków Airport”, szef kuchni Miłosz Kowalski, Balice, ul. Medweckiego 3, tel. +48-12-3400000, www.hiltonhotels.com/pl_PL/polska/hilton-garden-inn-krakow-airport/

Hotel Bachledówka”, szef kuchni Dawid Grucel, Czerwienne Bacheldówka 353, 34-407 Ciche, Tel 182658178, www.bachledowka.pl

Szósty Zmysł” w Hotelu SPA dr Ireny Eris, szef kuchni Janusz Myjak


Krynica Zdrój, ul. Czarny Potok 30, tel. 18 472 35 00, www.drirenaerisspa.pl

Magnifica” Hotel Farmona, szef kuchni Krzysztof Mardyła, ul. Jugowica 10 C, 30-443 Kraków , Tel.122527010 www.magnifica.pl

Miodova restaurant”, szef kuchni Dariusz Janczyk, Kraków, ul. Szeroka 3, tel. 124325083, www.miodova.pl

Morskie Oko”, hotel Bukovina , szef kuchni Sylwester Lis, Ul. Sportowa 22, 34-530 Bukowina Tatrzańska , Tel + 48 18 202 54 00 www.hotelbukovina.pl/kulinaria/restauracja-morskie-oko


Na rozdrożu” , szef kuchni Kamil Pusz, ul. Krakowska 86, 32-590 Libiąż , Tel. 32 6240060 www.narozdrozu.pl

Pod Nosem”, szef kuchni Przemysław Bilski


Kraków, ul. Kanonicza 22, tel. 12 376 00 14, www.podnosem.com.pl

Qualita”, Q Hotel Kraków , szef kuchni Marcin Dudek, ul. Wygrana 6

30-311 Kraków, Tel. 123334020, www.qhotelkrakow.pl/restauracja

Restauracja Dystrykt One”, szef kuchni Michał Góra


Kraków, ul. Ogrodowa 10, tel. 12 314 2101, www.purohotel.pl

Sienna 104” Hotel Hiron, szef kuchni Krzysztof Małocha, ul. Sienna 104, 39-318 Gródek nad Dunajcem, tel. 18 8888506 www.heron-hotel.com

Trzy Rybki”, Hotel Stary, szef kuchni Krzysztof Żurek
Kraków, ul. Szczepańska 5, 12 384 08 08, www.stary.hotel.com.pl

Wierzynek”, szef kuchni Marcin Sołtys, Rynek Główny 15, 31-008 Kraków

tel. (+48) 012 424 96 24 www.wierzynek.pl

Mazowieckie

Aruana”, Hotel NARVIL Conference & Spa, szef kuchni Witek Iwański


Serock, ul. Czesława Miłosza 14a, tel. 22 566 10 00, www.hotelnarvil.pl

Atelier Amaro”, szef kuchni Wojciech Modest Amaro


Warszawa, ul. Agrykola 1, tel. 22 6285747, www.atelieramaro.pl

Bazar Kocha" szef kuchni Marcin Koch, Mokotowska 33, Warszawa, Tel. 22 1022070, www.bazarkocha.pl

Bistro Pigalle” szef kuchni Arkadiusz Janczarek, Warszawa, ul. Hoża 41, Tel. 22 2511050 https://pl-pl.facebook.com/BistroPigalle

Bonifacio , Bonifacio SPA& Sport Resort, szef kuchni Dariusz Ratuszniak, Kępa 84, 09-110 Sochocin, Tel.236512400 , www.hotelbonifacio.pl

Foccacia Ristorante” , szef kuchni Łukasz Toczek, ul. Senatorska 13/15, 00-075 Warszawa, Tel. 228296969 www.focaccia.pl

Kafe Zielony Niedźwiedź”, szef kuchni Sebastian Olma
Warszawa, ul. Smolna 4, tel. 731 996 006, www.facebook.com/niedzwiedzzielony

Kuchnia Funkcjonalna”, szef kuchni Artur Wiśniewski, ul. Jakubowska 16, 03-902 Warszawa, Tel.512893898 https://www.facebook.com/Kuchnia-Funkcjonalna-121443854693783/?fref=ts

Solec”, szef kuchni Aleksander Baron
Warszawa, ul. Solec 44, tel. 792 611 110, www.solec.waw.pl

Szczere Pole” Brant Hotel & Restaurant, szef kuchni Daniel Twardo, ul. Równa 20, Majdan


05-462 Wiązowna, Tel. 22 789 00 10 www.branthotel.pl

Tłusta Gęś” , szef kuchni Łukasz Wróblewski, ul. Koszykowa 1, Warszawa, Tel. 22-6214258 www.sp.dmuchawce.eu



Zest by Kibart, szef kuchni Paweł Kibart, ul. Grójecka 70 (wejście od Baśniowej) , 02-359 Warszawa, Tel. 222996067 , https://www.facebook.com/zestbykibart

Zorza” szef kuchni Rafał Wronka, ul. Żurawia 6/12, Warszawa ,Tel. 602 586 969 www.grupawarszawa.com/



Podkarpackie

Osteria bellanuna”, szef kuchni Patryk Żołnowski, ul. Moniuszki 4, 35-015 Rzeszów, Tel. 17515516500, www.bellanuna.pl



Podlaskie

BEST WESTERN Hotel Cristal*** Szef Kuchni Łukasz Rakowski , ul. Lipowa 3/5, 15-424 Białystok, Tel. 85 74 96 163, www.hotelcristal.com.pl

Trattoria Czarna Owca”, szef kuchni Robert Chlebowicz, ul. Lipowa 24, 15-427 Białystok, Tel. 857445545, www.trattoriaczarnaowca.pl



Pomorskie

Chapeau Bas Restaurant A’la Carte by Grand Lubicz Hotel” , szef kuchni Marcin Szwak, ul. Wczasowa 4, 76-270 Ustka , Tel. 598418200, www.grandlubicz.pl/restauracja_chapeau_bas

Czarny Kos” szef kuchni Tomasz Ziółkowski , ul. Letniskowa 10, 83-330 Borkowo
Tel. 58 681 81 06, www.czarnykos.pl

Dom Zdrojowy”, szef kuchni Paweł Twerjanowicz, ul. Kościuszki 2A, 84-140 Jastarnia, tel. +48 58 67 99 180, www.zdrojowy.com.pl

Dym na wodzie”, szef kuchni Rafał Niewiarowski, Chopina 9, 76-270 Ustka
793 432 403, https://www.facebook.com/Dym-Na-Wodzie-362457000539624/?fref=ts

Inspiracja”, Pałac Kościeszy, szef kuchni Rafał Kopicki


Przyjaźń, ul. Łapińska 1, tel. 58 684 95 32, www.palackoscieszy.pl

Kokieteria”, szef kuchni Daniel Chrzanowski,  ul. Tokarska 6, Gdańsk, tel. 58 305 34 27, www.hotelhanza.pl

Mercato” szef kuchni Adam Woźniak , Targ Rybny 1, 80-838 Gdańsk
Tel. 58 77 87 442, www.mercatorestauracja.pl

Morska” , szef kuchni Adam Głowiński, ul. Morska 9, 81-764 Sopot, Tel. 585313555, www.morska.com.pl

Pałac Poraj”,szef kuchni Leszek Kaźmierczak, Poraj 5, 84-352 Wicko, Tel. 598611771, www.palacporaj.pl

Tabun”, szef kuchni Mariusz Szymichowski, ul. Konna 29, Gdańsk–Otomin,  tel.601611499,  www.restauracjatabun.kuznia.net


Wave” szef kuchni Krystian Szidel, Powstańców Warszawy 10, Sheraton Hotel, Sopot

Tel. 58 767 10 61, www.sheraton.pl/sopot/restauracje-bary



Śląskie  

Dworek New Restaurant”, szef kuchni Daniel Górniak, ul. Żywiecka 19, 43-300 Bielsko-Biała, Tel. 338178340, www.dworekbielsko.pl

Gospoda Złoty Garniec”, szef kuchni Dorota Zuziak
Częstochowa, ul. Iglasta 8, tel. 505 42 42 45, www.garniec.com.pl

Hotel Spa Laskowo, szef kuchni Paweł Kaczmarek, ul. Raciborska 62, 47-430 Jankowice , Tel. 327462900 www.laskowo.pl

Magiel Kulinarny”, szef kuchni Adrian Lukoszek, Sosnowiec, ul. Warszawska 5A, tel. 602 429 376, www.magielkulinarny.pl

Manana Bistro & Wine Bar”, szef kuchni Przemysław Błaszczyk
Chorzów, ul. Wolności 15, tel. 50 829 36 40, www.bistromanana.pl

Umami Piąty Smak”, szefowie kuchni Robert Biniasz i Mateusz Bieniek


Pyskowice, ul. Sikorskiego 46, tel. 32 333 22 46, www.restauracjaumami.pl

Warsztaty smaku”, szef kuchni Jacek Zagórny


Tychy, ul. Wejchertów 20, tel. 32 216 21 62, www.warsztatysmaku.com

Świętokrzyskie

Hotel Bristol”, szef kuchni  Mariusz Kotkowski, ul.1 Maja 1, 28-100 Busko Zdrój, www.bristolbusko.pl

Odyssey Club Hotel” , Tomasz Pawlusek, Dąbrowa 3, k. Kielc, 26-001 Masłów tel. 41 317 44 10, www.hotelodyssey.pl

Wielkopolskie

Bazar 1838” szef kuchni Jacek Fedde, ul. Paderewskiego 8, 61-770 Poznań, Tel. 612226864, www.bazar1838.pl


Blue Marina” Regatta Hotel, szef kuchni Grzegorz Wiciak , , ul. Chojnicka 49, Poznań Kiekrz, tel. 502 78 78 10, www.regattahotel.pl,


„CONCORDIA TASTE”, szef kuchni Tomasz Olewski
Poznań, ul. Zwierzyniecka 3, tel. 61 662 80 65, www.concordiataste.pl
Dom Restauracyjny Pałacowa Spiżarnia” Pałac Popowo Stare, szef kuchni Jarosław Błoch, Ul. Lipowa 26 64-234 Popowo Stare, Tel 65549-85-75; 797-18-48, www.palacowa-spizarnia.pl
Figa”, szef kuchni Lech Pluciński, ul. Grunwaldzka 512, 62-064 Plewiska, Tel.601174749,

www.figarestauracja.pl
Glamour”, szef kuchni Roman Bukowski, Przeźmierowo, Rynkowa 92, tel. 601 259 983, www.instytut-glamour.pl

Pałac Tłokinia”, szef kuchni Andrzej Klimek, ul. Kościelna 46, 62-860, Tłokinia Kościelna, Tel 62 767 88 88, www.palac-tlokinia.pl

P jak pysznie”, szef kuchni Paweł Powroźnik, Ul. Grunwaldzka 2a/10 , 63-500 Ostrzeszów, Tel. 605-978-120, https://www.facebook.com/Restauracja-P-jak-Pysznie

Smolarnia Hotel &Restaurant”, szef kuchni Paweł Salamon , Smolarnia 27, 64-980 Trzcianka, Tel 67 216 33 69, www.smolarnia.com.pl

TASTE_it restaurant w HOT_elarni**** HOTEL&SPA”, szef kuchni Jacek Blicharski
Puszczykowo, ul. Morenowa 33, tel. 61 898 37 80, www.hotelarnia.pl

Warmińsko-Mazurskie

Między wierszami”, szef kuchni Wojciech Konikowski, ul. Nadjeziorna 2G, 19-300 Ełk, https://www.facebook.com/Restauracja-Mi%C4%99dzy-Wierszami

Romantyczna” w Hotelu SPA dr Ireny Eris, szef kuchni Łukasz Wojtas,
Wysoka Wieś 22 (Wzgórza Dylewskie – Ostróda), tel. 89 6471111, www.drirenaerisspa.com

Spiżarnia Warmińska”, szef kuchni Adrian Gabryszak, ul. Lelewela 4a, 10-021 Olsztyn, Tel. 792707171, www.spizarniawarminska.pl

Steak House”, Pałac Pacółtowo, szefowa kuchni Katarzyna Rygielska, Pacółtowo 2, 14-107 Gierzwałd, Tel 89 641 23 00 www.palacpacoltowo.pl

Trattoria La riva”, szef kuchni Sławomir Kwaśniewski, ul. Mickiewicza 17 14-100 Ostróda , Tel.896424636, https://www.facebook.com/Trattoria-La-Riva-501141909949512/



Zachodnio-Pomorskie

Avanti”, szef kuchni Michał Dzioba, Szczecin, al. Papieża Jana Pawła II 43, tel. 609 600 789, www.avanti.szin.pl

Arte” Diune Hotel***** szef kuchni Rafał Durka, ul. Sułkowskiego 4 A-C, 78-100 Kołobrzeg, Tel 943555600, www.diunehotel.pl/kuchnia/restauracja-kawiarnia-arte

La Maison” Hotel Leda SPA**** ,szef kuchni Andrzej Jakomulski, Kasprowicza 23,

78-100Kołobrzeg, Tel 94 351 39 00, www.hotelleda.pl/restauracja-la-maison-w-kolobrzegu

Park Hotel”, szef kuchni Mariusz Siwak, Szczecin, ul. Plantowa 1, tel. 91 434 00 50, www.parkhotel.szczecin.pl

Restauracja Horyzont”, Hotel AQUARIUS SPA*****, szef kuchni Jacek Krakowiak
Kołobrzeg, ul. Kasprowicza 24, tel. 94 35 36 500, www.aquariusspa.pl

Z Drugiej Strony Lustra”, szef kuchni Iwona Niemczewska


Szczecin, ul. Piłsudskiego 18, tel. 91 488 82 02, www.zdrugiejstronylustra.pl



©absta.pl 2016
wyślij wiadomość

    Strona główna