Specyfikacja istotnych warunków zamówienia (siwz) Przetarg nieograniczony pn. „Usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną



Pobieranie 476.86 Kb.
Strona1/4
Data03.05.2016
Rozmiar476.86 Kb.
  1   2   3   4
Nr postępowania: BEF-V.2610.2.1.2016

SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA (SIWZ)

Przetarg nieograniczony pn. „Usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną (śniadanie, kolacja) w trakcie szkoleń organizowanych w Lublinie przez Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej Krajowej Szkoły Sadownictwa i Prokuratury”

Postępowanie powyżej 209 000 euro

Kraków …. styczeń 2016 r.

Zatwierdzam :
Z-ca Dyrektora Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury

Sporządziła:

Edyta Konior

Rozdział 1: Zamawiający

Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury

ul. Przy Rondzie 5, 31-547 Kraków,

tel. 12 617 96 55, fax. 12 617 96 53



Rozdział 2: Tryb udzielenia zamówienia

Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego na podstawie ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 ze zm.) – usługi o charakterze niepriorytetowym.



Rozdział 3: Opis przedmiotu zamówienia

  1. Przedmiotem zamówienia są usługi wynajmu miejsc noclegowych wraz z usługą restauracyjną w trakcie szkoleń organizowanych w Lublinie przez Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury.

Zamówienie składa się z następujących zadań częściowych:

część:

Nr szkolenia

Termin

Ilość osób

doby hotelowe

część 1

W1/C/16

9 – 13 maj 2016 r.

75

4 doby

część 2

W1/E/16

16 – 20 maj 2016 r.

75

4 doby

część 3

C1/A/16

23-25 maj 2016 r.

80

2 doby

część 4

C4/C/16

30 maj – 1 czerwiec 2016 r.

80

2 doby

część 5

C4/D/16

12-14 wrzesień 2016 r.

80

2 doby

część 6

C8/A/16

6-8 czerwiec 2016 r.

110

2 doby

część 7

C10/A/16

27-29 czerwiec 2016 r.

75

2 doby

część 8

C11/C/16

5-7 wrzesień 2016 r.

60

2 doby

część 9

C13/A/16

19-21 wrzesień 2016 r.

60

2 doby

część 10

C16/A/16

3-5 październik 2016 r.

62

2 doby

część 11

C17/C/16

26-28 wrzesień 2016 r.

77

2 doby

część 12

C18/C/16

16-18 listopad 2016 r.

77

2 doby

część 13

C19/B/16

29-31 sierpień 2016 r.

80

2 doby

część 14

C21/A/16

13-15 kwiecień 2016 r.

77

2 doby

część 15

K2/A/16

15 – 17 czerwiec 2016 r.

105

2 doby

część 16

K3/A/16

4-6 kwiecień 2016 r.

75

2 doby

część 17

K7/A/16

7-9 wrzesień 2016 r.

75

2 doby

część 18

K8/A/16

14-16 wrzesień2016 r.

75

2 doby

część 19

K10/A/16

13-15 czerwiec 2016 r.

72

2 doby

część 20

K12/A/16

10 – 12 październik 2016 r.

62

2 doby

część 21

K14/A/16

20 - 22 czerwiec 2016 r.

65

2 doby

część 22

K15/C/16

19 – 21 październik 2016 r.

55

2 doby

część 23

C23/B/16

21-23 wrzesień 2016 r.

52

2 doby

część 24

K16/A/16

8 – 11 marzec 2016 r.

15

3 doby

część 25

K16/B/16

8 – 11 marzec 2016 r.

15

3 doby

część 26

K16/C/16

21 – 23 września 2016 r.

28

2 doby

część 27

K16/D/16

21 – 23 wrzesień 2016 r.

28

2 doby

część 28

K18/A/16

25 - 27 kwiecień 2016 r.

75

2 doby

część 29

K19/A/16

29 czerwiec– 1 lipiec 2016 r.

72

2 doby

część 30

U3/A/16

14-16 marzec 2016 r.

72

2 doby

część 31

U4/A/16

5-7 październik 2016 r.

72

2 doby

część 32

U8/A/16

20-22 kwietnia 2016 r.

72

2 doby

część 33

U9/A/16

8-10 czerwiec 2016 r.

72

2 doby

część 34

U12/A/16

18-20 kwiecień 2016 r.

72

2 doby

część 35

U13/A/16

6-8 kwiecień 2016 r.

19

2 doby

część 36

U13/B/16

1-3 czerwiec 2016 r.

19

2 doby

część 37

F2/A/16

27 - 29 kwiecień 2016 r.

26

2 doby

część 38

F2/B/16

23 - 25 maj 2016 r.

26

2 doby

część 39

F2/C/16

1 - 3 czerwiec 2016 r.

26

2 doby

część 40

F2/D/16

15 - 17 czerwiec 2016 r.

26

2 doby

część 41

F2/E/16

29 czerwiec - 1 lipiec 2016 r.

26

2 doby

część 42

F2/F/16

31 sierpień - 2 wrzesień 2016 r.

26

2 doby

część 43

F2/G/16

14 - 16 wrzesień 2016 r.

26

2 doby

część 44

F2/H/16

5 - 7 październik 2016 r.

26

2 doby

część 45

F2/I/16

12 - 14 październik 2016 r.

26

2 doby

część 46

F2/J/16

26 - 28 październik 2016 r.

26

2 doby

część 47

F3/A/16

28 – 30 wrzesień 2016 r.

65

2 doby -
kolacja tylko w dniu przyjazdu

część 48

F3/B/16

12 – 14 grudzień 2016 r.

65

2 doby

część 49

F4/A/16

17-19 październik 2016 r.

75

2 doby -
kolacja tylko w dniu przyjazdu

część 50

K8/15

10-12 luty 2016 r.

40

2 doby

część 51

C13/15

17-19 luty 2016 r.

60

2 doby




  1. Ogólne wymagania dla wszystkich zadań częściowych:

2.1. Obiekt

Każdy obiekt, w którym realizowane będą usługi noclegowe wraz z usługą gastronomiczną musi spełniać następujące wymagania:



  1. Lokalizacja w maksymalnej odległości nie większej niż 1,5 km od siedziby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury - Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej ul. Krakowskie Przedmieście 62 w Lublinie. Odległość należy mierzyć za pomocą aplikacji Google Maps w trybie pieszym dostępnej pod adresem www: http://maps.google.pl

  2. Standard obiektu powinien odpowiadać minimum 3 gwiazdkom (w rozumieniu przepisów ustawy o usługach turystycznych z dnia 29 sierpnia 1997 r., Dz. U. z 2004 r. Nr 223, poz. 2268 z późn. zm.).

  3. Obiekt musi zapewniać kompleksowość wykonania usługi, przez którą Zamawiający rozumie zapewnienie noclegów oraz wyżywienia.

  4. W obiekcie musi być zapewniona możliwość noclegu poprzez zapewnienie pokoi na 2, 3 lub 4 doby hotelowe. Zamawiający potwierdzi liczbę noclegów najpóźniej w terminie 3 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem każdej usługi.

  5. Zapewnienie 2 bezpłatnych miejsc parkingowych dla Zamawiającego, podczas każdego z terminów.

2.2. Wyżywienie

W ramach świadczonej usługi restauracyjnej Wykonawca zapewni:



  1. Śniadanie (w godz. 7.00-8.30)

  • W formie bufetu, zorganizowane w restauracji przynależnej do hotelu, w którym organizowany jest nocleg. Miejsce przeznaczone do konsumpcji musi być wyposażone w stoły i krzesła w ilości dostosowanej do liczby uczestników.

  • Zamawiający przez jedną porcję śniadania rozumie:

Danie ciepłe: np. jajecznica 30 g/os i parówki na gorąco 2 szt./os

Pieczywo jasnego i ciemne– 150g/os

Wędliny – 80 g/os

Sery żółte – 30 g /os

Ser biały twarogowy – 50 g/os

Masło – 20 g /os

Dżem – 25 g/os

Mód – 25 g /os

Płatki kukurydziane – 50 g/os

Mleko o zawartości tłuszczu 3,2% - 250 ml /os

Owoce – 100 g /os

Warzywa (pomidory, ogórki, papryka) – 100 g /os

Kawę z ekspresu – 200 ml /os

Herbatę – 200 ml /os

dodatków: cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10 %,

woda mineralna 0,5 l /os

soki owocowe 100% - 200 ml /os.


  1. Kolacja (w godz. 18.00-20.00)

  • Kolacja podawana w restauracji przynależnej do obiektu. Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników.

  • Zamawiający przez jedną porcję kolacji rozumie:

Danie mięsne na gorąco: (120 g/os) z dodatkiem skrobi –(200 g) i warzyw (160 g/os )

i bezmięsne (np. ryba) na gorąco: (120 g/os) z dodatkiem skrobi –(200 g) i warzyw (160 g/os )

Na zimno:

Wędliny – 100 g/os

Sałatka – 100 g/os

Pieczywo białe i ciemne – 150 g/os

Masło – 20 g /os

Warzywa (pomidory, ogórki, papryka) – 100 g /os

Kawa z ekspresu – 200 ml/os

Herbata - 200 ml/os

Dodatki : cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10 %,

Woda mineralna 0,5l/os

Sok owocowy 100% -200 ml/os.


    1. Wyżywienie - Uwagi ogólne:

  1. Wszystkie naczynia do posiłków powinny być szklane lub ceramiczne
    (z wyłączeniem plastiku).

  2. Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków (między innymi: stoły, obrusy - tkanina, krzesła, naczynia, sztućce itp.).

  3. Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno - kelnerską wszystkich posiłków w liczbie zapewniającej sprawną organizację w tym między innymi sprzątanie.

  4. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków.

  5. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego wyżywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia.

2.4. Noclegi:

  1. Wykonawca zapewni nocleg dla w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania.

  2. Wykonawca zapewni bezpłatną rezerwację w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania.

  3. Wykonawca zapewni dostępność pokoi od godz. 11.00 pierwszego dnia do minimum godz. 10.00 trzeciego dnia.

  4. W cenę noclegu wliczone będzie śniadanie.

2.5. Parking

Wykonawca w każdym z terminów w ramach usługi zapewni, na potrzeby Zamawiającego 2 bezpłatne miejsca parkingowe.



2.6. Dodatkowe informacje:

  1. Zamawiający zapłaci tylko za usługę wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym i liczby uczestników zadeklarowanych w formie pisemnej lub mailowej na 3 dni przed rozpoczęciem każdej usługi.

  2. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o ostatecznej liczbie uczestników najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem każdej usługi. W przypadku mniejszej liczby osób niż została zgłoszona Zamawiający zastrzega, że zapłaci wyłącznie za pierwszą niewykorzystaną dobę hotelową,
    w skład której wchodzi: kolacja i nocleg ze śniadaniem.

  3. W przypadku konieczności zmiany terminu usługi z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, zakłada się możliwość uzgodnienia innego terminu dogodnego zarówno dla Zamawiającego jak i Wykonawcy. O konieczności zmiany terminu Zamawiający poinformuje Wykonawcę na min. 20 dni przed terminem realizacji usługi.

  4. Zamawiający uprawniony jest do anulowania rezerwacji w całości bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów, o ile zgłosi ten fakt nie później niż 30 dni przed planowaną rezerwacją.

  5. Zamawiający w porozumieniu z Wykonawcą dopuszcza możliwość zwiększenia liczby uczestników pojedynczego w ramach limitu osób określonych w pkt.1 - w ramach każdego zadania częściowego.

  6. Zamawiający nie ponosi żadnych dodatkowych kosztów wygenerowanych w trakcie całego pobytu w obiekcie (np. kosztów połączeń telefonicznych, korzystania z pełnego barku itp.).

  7. Wszystkie elementy usługi muszą być świadczone w tym samym obiekcie.

  1. Sposób wykonywania przedmiotu zamówienia został szczegółowo określony we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ.

  2. Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
  1   2   3   4


©absta.pl 2016
wyślij wiadomość

    Strona główna