Wykaz haseł usuniętych z kartoteki haseł wzorcowych przedmiotowych biblioteki narodowej 12-17. 02. 2010



Pobieranie 4.69 Mb.
Strona1/39
Data03.05.2016
Rozmiar4.69 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   39

Rekordy usunięte 12-17.02.2010

‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗


WYKAZ HASEŁ USUNIĘTYCH Z KARTOTEKI HASEŁ WZORCOWYCH PRZEDMIOTOWYCH BIBLIOTEKI NARODOWEJ

12-17.02.2010

Wykaz zawiera numery kontrolne z kartoteki NUKAT (z pola 010) i hasła z pól grupy 1XX.

1 010 |a p 2004308763



150 |a Pisarze
2 010 |a p 2004310685

150 |a księga adresowa
3 010 |a p 2004430847

100 1. |a Herzberg, Tusia
4 010 |a p 2004500078

151 |a Pakoszówka (woj. podkarpackie) |x historia |y 20 w.
5 010 |a p 2004500119

150 |a Podziemie polityczne i zbrojne (1944-1956) |z Litwa
6 010 |a p 2004500121

150 |a Parlament |z Rosja |y 1901-1918 r.
7 010 |a p 2004500122

151 |a Rosja |x polityka |y 1901-1918 r.
8 010 |a p 2004500139

150 |a Przestępczość |x zapobieganie i zwalczanie |z Stany Zjednoczone |y od 1989 r.
9 010 |a p 2004500213

150 |a Wojna 1973 r. Jom Kipur
10 010 |a p 2004500274

150 |a Programy telewizyjne |z Polska
11 010 |a p 2004500474

150 |a Kształcenie za granicą |z Polska |y 1944-1989 r.
12 010 |a p 2004500785

150 |a Adwokaci |z Polska |y od 1944 r.
13 010 |a p 2004500788

150 |a Adwokaci |z Polska |y 19 w.
14 010 |a p 2004500790

150 |a Adwokaci |z Polska |y 19-20 w.
15 010 |a p 2004500792

150 |a Adwokaci |z Polska |y 1939-1945 r.
16 010 |a p 2004500796

150 |a Adwokaci |z Polska |y 20 w.
17 010 |a p 2004500882

150 |a Afera Watergate
18 010 |a p 2004501173

150 |a Agrotechnika |x historia |z Polska |y od 1944 r.
19 010 |a p 2004501364

150 |a Akcja „Burza"
20 010 |a p 2004501366

150 |a Akcja pod Arsenałem (1943)
21 010 |a p 2004501579

150 |a Aktorzy niemieccy |y 20 w.
22 010 |a p 2004501619

150 |a Aktorzy amerykańscy |y od 1945 r.
23 010 |a p 2004501658

150 |a Aktorzy polscy |y od 1944 r.
24 010 |a p 2004501662

150 |a Aktorzy australijscy |y od 1945 r.
25 010 |a p 2004501676

150 |a Aktorzy niemieccy |y 19-20 w.
26 010 |a p 2004501677

150 |a Aktorzy polscy |y 19-20 w.
27 010 |a p 2004501684

150 |a Aktorzy polscy |y 1944-1989 r.
28 010 |a p 2004501694

150 |a Aktorzy polscy |y 20 w.
29 010 |a p 2004501697

150 |a Aktorzy niemieccy |y 18-19 w.
30 010 |a p 2004501702

150 |a Aktorzy amerykańscy
31 010 |a p 2004501703

150 |a Aktorzy |z ZSRR
32 010 |a p 2004501717

150 |a Aktorzy polscy |y od 1989 r. |v źródła
33 010 |a p 2004502201

150 |a Alkoholizm |x a rodzina |z Polska |y od 1989 r.
34 010 |a p 2004502214

150 |a Alkoholizm |z Polska |y 1944-1989 r.
35 010 |a p 2004502267

150 |a Alkoholizm |x zapobieganie i zwalczanie
36 010 |a p 2004502342

150 |a Alkoholizm |x zapobieganie i zwalczanie |z Polska
37 010 |a p 2004502481

150 |a Amatorski ruch artystyczny |z Polska |y 20 w.
38 010 |a p 2004502924

150 |a Anarchizm |x historia |z Czechy |y 19-20 w. |v źródła
39 010 |a p 2004502925

150 |a Anarchizm |z Rosja |y 19-20 w. |v bibliografia
40 010 |a p 2004502926

150 |a Anarchizm |z Rosja |y 19-20 w.
41 010 |a p 2004502928

150 |a Anarchizm |z ZSRR |y 1917-1941 r. |v publicystyka
42 010 |a p 2004503381

150 |a Antropologia społeczna |x historia |z Stany Zjednoczone |y 20 w.
43 010 |a p 2004503439

150 |a Antropologia |x historia |z Polska |y od 1944 r.
44 010 |a p 2004503442

150 |a Antropologia |x historia |z Polska |y 19-20 w.
45 010 |a p 2004503843

150 |a Arabowie |x etnografia
46 010 |a p 2004503942

150 |a Archeolodzy |z Polska |y od 1944 r.
47 010 |a p 2004503944

150 |a Archeolodzy |z Polska |y 20 w.
48 010 |a p 2004503969

150 |a Archeologia podwodna |x historia |z Stany Zjednoczone |y od 1945 r.
49 010 |a p 2004504005

150 |a Archeologia śródziemnomorska |x historia |z Polska |y 1944-1989 r.
50 010 |a p 2004504012

150 |a Archeologia śródziemnomorska |x historia |z Polska |y 1956-1989 r.
51 010 |a p 2004504189

150 |a Architekci polscy |y od 1944 r.
52 010 |a p 2004504196

150 |a Architekci polscy |y 20 w.
53 010 |a p 2004504211

150 |a Architektura amerykańska |x historia |y 1945-1989 r.
54 010 |a p 2004504616

150 |a Architektura polska |x historia |y 1944-1989 r.
55 010 |a p 2004505106

150 |a Architektura |x szkolnictwo wyższe |z Polska |y od 1944 r.
56 010 |a p 2004505391

150 |a Aresztowanie tymczasowe |z Polska |y 1980-1989 r.
57 010 |a p 2004505434

110 2. |a Armia Krajowa
58 010 |a p 2004505544

150 |a Artyleria konna |z Polska |y 1918-1939 r.
59 010 |a p 2004505548

150 |a Artyleria lekka |z Polska |y 1939-1945 r.
60 010 |a p 2004505553

150 |a Artyleria naziemna |z Polska |y 1918-1939 r.
61 010 |a p 2004505589

150 |a Artyleria |z Polska |y 19 w.
62 010 |a p 2004505600

150 |a Artyleria |y 1939-1945 r.
63 010 |a p 2004505602

150 |a Artyleria |z Polska |y 1939-1945 r.
64 010 |a p 2004505605

150 |a Artyleria |z ZSRR |y 1939-1945 r.
65 010 |a p 2004505608

150 |a Artyleria |z Polska |y 20 w.
66 010 |a p 2004505687

150 |a Arystokracja |z Wielka Brytania |y od 1945 r.
67 010 |a p 2004505721

150 |a Arystokracja |z Francja |y 17 w.
68 010 |a p 2004505736

150 |a Arystokracja |z Polska |y 18 w.
69 010 |a p 2004505738

150 |a Arystokracja |z Francja |y 18-19 w.
70 010 |a p 2004505741

150 |a Arystokracja |z Polska |y 18-19 w. |v źródła
71 010 |a p 2004505743

150 |a Arystokracja |z Rosja |y 18-19 w.
72 010 |a p 2004505747

150 |a Arystokracja |z Rosja |y 18-20 w.
73 010 |a p 2004505750

150 |a Arystokracja |z Europa |y 18-19 w.
74 010 |a p 2004505753

150 |a Arystokracja |z Francja |y 19 w.
75 010 |a p 2004505756

150 |a Arystokracja |z Polska |y 19 w.
76 010 |a p 2004505762

150 |a Arystokracja |z Wielka Brytania |y 19 w.
77 010 |a p 2004505764

150 |a Arystokracja |z Europa |y 19-20 w.
78 010 |a p 2004505766

150 |a Arystokracja |z Niemcy |y 19-20 w.
79 010 |a p 2004505768

150 |a Arystokracja |z Polska |y 19-20 w.
80 010 |a p 2004505780

150 |a Arystokracja |z Polska |y 20 w.
81 010 |a p 2004505800

150 |a Arystokracja |x kultura |z Francja |y 18 w.
82 010 |a p 2004505817

150 |a Arystokracja |z Francja |y 17-18 w.
83 010 |a p 2004505818

150 |a Arystokracja |z Wielka Brytania |y 17-18 w.
84 010 |a p 2004505993

150 |a Astronautyka |x historia |z ZSRR
85 010 |a p 2004506159

150 |a Atak terrorystyczny na Stany Zjednoczone 2001 r.
86 010 |a p 2004506273

150 |a Audycje radiowe |z Polska |y od 1980 r.
87 010 |a p 2004506429

150 |a Autopsychoterapia |x historia |z Stany Zjednoczone |y od 1945 r.
88 010 |a p 2004506612

110 2. |a B''lgarska komunističeska partiâ
89 010 |a p 2004506927

150 |a Balet |x historia |y 19-20 w.
90 010 |a p 2004506931

150 |a Balet |x historia |z Rosja |y 19-20 w.
91 010 |a p 2004506934

150 |a Balet |x historia |z Polska |y 20 w.
92 010 |a p 2004506936

150 |a Balet |x historia |z Rosja |y 20 w.
93 010 |a p 2004507162

150 |a Banki |z Polska |y 19-20 w.
94 010 |a p 2004507164

150 |a Banki |z Polska |y 1939-1945 r.
95 010 |a p 2004507169

150 |a Banki |z Polska |y 20 w.
96 010 |a p 2004507621

110 2. |a Bataliony Chłopskie
97 010 |a p 2004507631

150 |a Batory (statek pasażerski)
98 010 |a p 2004508147

150 |a Bezpieczeństwo międzynarodowe |y od 1989 r.
99 010 |a p 2004508167

150 |a Bezpieczeństwo międzynarodowe |y 1945-1989 r.
100 010 |a p 2004508266

150 |a Bezpieczeństwo publiczne |z Polska |y 1944-1956 r.
101 010 |a p 2004508269

150 |a Bezpieczeństwo publiczne |z Polska |y 1944-1989 r.
102 010 |a p 2004508297

150 |a Bezrobocie |z Polska |y 1918-1939 r.
103 010 |a p 2004508443

150 |a Białaczka |x leczenie
104 010 |a p 2004508562

150 |a Bibliofilstwo |z Polska |y od 1944 r.
105 010 |a p 2004508634

150 |a Bibliofilstwo |z Polska |y 20 w.
106 010 |a p 2004508655

150 |a Bibliofilstwo |x organizacje |z Polska |y od 1944 r.
107 010 |a p 2004508984

150 |a Bibliografia |x historia |z Polska
108 010 |a p 2004509101

130 .0 |a Biblioteka Narodowa (seria wyd.)
109 010 |a p 2004509486

150 |a Biblioteki publiczne |z Polska |y od 1944 r.
110 010 |a p 2004509822

150 |a Bibliotekarstwo |z Polska |y 1939-1945 r.
111 010 |a p 2004509826

150 |a Bibliotekarstwo |z Polska |y 1944-1989 r.
112 010 |a p 2004510226

150 |a Bibliotekarstwo |z Polska |y 20 w.
113 010 |a p 2004510321

150 |a Bibliotekarze |z Polska |y od 1944 r.
114 010 |a p 2004510517

150 |a Biblioteki narodowe |z Polska
115 010 |a p 2004510937

150 |a Bioelektronika
116 010 |a p 2004510938

150 |a Bioelektronika |z Polska |y 20 w.
117 010 |a p 2004510951

150 |a Bioenergetyka
118 010 |a p 2004510961

150 |a Bioenergetyka |x zagadnienia
119 010 |a p 2004510962

150 |a Bioenergoterapia
120 010 |a p 2004511102

150 |a Biolodzy |z Polska |y od 1944 r.
121 010 |a p 2004511464

150 |a Bismarck (okręt)
122 010 |a p 2004511509

150 |a Bitwa 1655 r. pod Częstochową
123 010 |a p 2004511515

150 |a Bitwa 1683 r. pod Wiedniem
124 010 |a p 2004511534

150 |a Bitwa 1709 r. pod Połtawą
125 010 |a p 2004511539

150 |a Bitwa 1807 r. pod Ostrołęką
126 010 |a p 2004511544

150 |a Bitwa 1813 r. pod Lipskiem
127 010 |a p 2004511563

150 |a Bitwa 1914 r. pod Łodzią
128 010 |a p 2004511564

150 |a Bitwa 1914 r. pod Tannenbergiem
129 010 |a p 2004511566

150 |a Bitwa 1914-1915 r. o Przemyśl
130 010 |a p 2004511571

150 |a Bitwa 1918-1919 r. o Lwów
131 010 |a p 2004511578

150 |a Bitwa 1920 r. pod Komarowem
132 010 |a p 2004511584

150 |a Bitwa 1920 r. warszawska
133 010 |a p 2004511597

150 |a Bitwa 1939 r. o Gdynię
134 010 |a p 2004511598

150 |a Bitwa 1939 r. o Hel
135 010 |a p 2004511603

150 |a Bitwa 1939 r. o Warszawę
136 010 |a p 2004511612

150 |a Bitwa 1939 r. pod Kockiem
137 010 |a p 2004511615

150 |a Bitwa 1939 r. o Lwów
138 010 |a p 2004511616

150 |a Bitwa 1939 r. o Modlin
139 010 |a p 2004511618

150 |a Bitwa 1939 r. pod Zakroczymiem
140 010 |a p 2004511624

150 |a Bitwa 1940-1942 r. pod Tobrukiem
141 010 |a p 2004511626

150 |a Bitwa 1940-1942 r. pod Tobrukiem |x udział Polaków
142 010 |a p 2004511631

150 |a Bitwa 1941-1944 r. leningradzka
143 010 |a p 2004511637

150 |a Bitwa 1942-1943 r. stalingradzka
144 010 |a p 2004511647

150 |a Bitwa 1944 r. pod Ankoną
145 010 |a p 2004511648

150 |a Bitwa 1944 r. pod Arnhem
146 010 |a p 2004511652

150 |a Bitwa 1944 r. pod Arnhem |x udział Polaków
147 010 |a p 2004511657

150 |a Bitwa 1944 r. pod Monte Cassino
148 010 |a p 2004511665

150 |a Bitwa 1944 r. pod Monte Cassino |x udział Polaków
149 010 |a p 2004511669

150 |a Bitwa 1944 r. pod Warszawą
150 010 |a p 2004511672

150 |a Bitwa 1945 r. o Berlin
151 010 |a p 2004511676

150 |a Bitwa 1945 r. o Poznań
152 010 |a p 2004511677

150 |a Bitwa 1945 r. o Wał Pomorski
153 010 |a p 2004511679

150 |a Bitwa 1945 r. o Wrocław
154 010 |a p 2004511683

150 |a Bitwa 1945 r. pod Kołobrzegiem
155 010 |a p 2004512112

150 |a Bombardowanie lotnicze |z Niemcy |y 1933-1945 r.
156 010 |a p 2004512663

150 |a Broń |x handel |y od 1989 r.
157 010 |a p 2004512695

150 |a Broń |z Polska |y 1939-1945 r.
158 010 |a p 2004512885

150 |a Buddyzm
159 010 |a p 2004513430

150 |a Budownictwo morskie |z Polska |y 20 w.
160 010 |a p 2004513865

150 |a Budownictwo |z Polska |y od 1944 r.
161 010 |a p 2004514324

150 |a Budownictwo |x szkolnictwo wyższe |z Polska |y od 1944 r.
162 010 |a p 2004514486

150 |a Budownictwo |z Polska |y 1944-1989 r.
163 010 |a p 2004514938

150 |a Burżuazja |z Rosja |y 19-20 w.
164 010 |a p 2004514947

150 |a Burżuazja |z Francja |y 19 w.
165 010 |a p 2004515267

150 |a Cement |x przemysł |z Polska |y 1918-1939 r.
166 010 |a p 2004515467

150 |a Cenzura |z Polska |y 19 w.
167 010 |a p 2004515481

150 |a Cenzura |z Polska |y 1944-1989 r.
168 010 |a p 2004515530

150 |a Ceramika artystyczna |x historia |z Polska |y 20 w.
169 010 |a p 2004516272

150 |a Chemicy |x biografie |z Stany Zjednoczone |y 20 w.
170 010 |a p 2004516276

150 |a Chemicy |z Polska |y od 1944 r.
171 010 |a p 2004516377

150 |a Chirurgia dziecięca |z Polska |y od 1944 r.
172 010 |a p 2004516475

150 |a Chirurgia |z Polska |y 20 w.
173 010 |a p 2004516845

150 |a Ruchy i organizacje chłopskie |z Polska |y 19-20 w.
174 010 |a p 2004516849

150 |a Ruchy i organizacje chłopskie |z Polska |y 1901-1939 r.
175 010 |a p 2004516852

150 |a Ruchy i organizacje chłopskie |z Polska |y 1918-1939 r.
176 010 |a p 2004516856

150 |a Ruchy i organizacje chłopskie |z Polska |y 1939-1945 r.
177 010 |a p 2004516862

150 |a Ruchy i organizacje chłopskie |z Polska |y 20 w.
178 010 |a p 2004516870

150 |a Chłopi |x pamiętniki |x historia |z Polska |y 19-20 w.
179 010 |a p 2004516871

150 |a Chłopi |x pamiętniki |x tematyka |z Polska |y 1918-1939 r.
180 010 |a p 2004516943

150 |a Chłopi |z Polska |y 19 w.
181 010 |a p 2004516948

150 |a Chłopi |z Polska |y 19-20 w.
182 010 |a p 2004516955

150 |a Chłopi |z Polska |y 1901-1939 r.
183 010 |a p 2004516959

150 |a Chłopi |z Polska |y 1918-1939 r.
184 010 |a p 2004516965

150 |a Chłopi |z Polska |y 1939-1945 r.
185 010 |a p 2004516968

150 |a Chłopi |z Polska |y 1944-1989 r.
186 010 |a p 2004516972

150 |a Chłopi |z Polska |y 20 w.
187 010 |a p 2004516981

150 |a Chłopi |z ZSRR
188 010 |a p 2004517093

150 |a Dziecko z zespołem Downa
189 010 |a p 2004517334

150 |a Choroby psychiczne |x leczenie
190 010 |a p 2004517729

150 |a Chorzy |z Polska |y 1944-1989 r.
191 010 |a p 2004517749

150 |a Chóry |z Polska |y 20 w.
192 010 |a p 2004518132

150 |a Chrześcijaństwo |z ZSRR |y 1945-1985 r.
193 010 |a p 2004518563

150 |a Cichociemni
194 010 |a p 2004518691

150 |a Cierpienie
195 010 |a p 2004518718

150 |a Cierpienie |x teologia
196 010 |a p 2004519061

150 |a Cuda
197 010 |a p 2004519110

150 |a Cuda |y 20 w.
198 010 |a p 2004519115

150 |a Cuda |z Polska |y 20 w.
199 010 |a p 2004519117

150 |a Cuda |z Włochy |y 20 w.
200 010 |a p 2004519438

150 |a Cyganie |z Europa |y 1939-1945 r.
201 010 |a p 2004520161

150 |a Czasopisma literackie polskie |x historia |y od 1944 r.
202 010 |a p 2004520213

150 |a Czasopisma ludowe polskie |x historia |y 1944-1956 r.
203 010 |a p 2004520321

150 |a Czasopisma nielegalne polskie |x historia |y 1939-1945 r.
204 010 |a p 2004520484

150 |a Czasopisma polskie |x historia |y 1944-1989 r.
205 010 |a p 2004520489

150 |a Czasopisma polonijne |x historia |z Wielka Brytania |y 1944-1989 r.
206 010 |a p 2004520495

150 |a Czasopisma polskie |x historia |y 20 w.
207 010 |a p 2004520712

150 |a Czasopisma społeczno-kulturalne polskie |x historia |y 1956-1989 r.
208 010 |a p 2004520756

150 |a Czasopisma studenckie polskie |x historia |y 1918-1939 r.
209 010 |a p 2004521578

150 |a Dar Pomorza (żaglowiec)
210 010 |a p 2004521598

150 |a Darwinizm |x historia |v źródła
211 010 |a p 2004522166

150 |a Depresja psychiczna
212 010 |a p 2004522184

150 |a Depresja psychiczna |x leczenie
213 010 |a p 2004522638

150 |a Displaced persons
214 010 |a p 2004522726

150 |a DNA (chem.) |x badanie
215 010 |a p 2004523044

150 |a Dokumenty |x fałszerstwo |z Polska |y 1939-1945 r.
216 010 |a p 2004523165

150 |a Domy dziecka |z Polska |y od 1944 r.
217 010 |a p 2004523169

150 |a Domy dziecka |z Polska |y 1918-1939 r.
218 010 |a p 2004523173

150 |a Domy dziecka |z Polska |y 1939-1945 r.
219 010 |a p 2004523176

150 |a Domy dziecka |z Polska |y 1944-1989 r.
220 010 |a p 2004523178

150 |a Domy dziecka |z Polska |y 1956-1989 r.
221 010 |a p 2004523180

150 |a Domy dziecka |z Polska |y 20 w.
222 010 |a p 2004523192

150 |a Wychowankowie domów dziecka |x wychowanie |x historia |z Polska
223 010 |a p 2004523205

150 |a Domy dziecka |z ZSRR |y 1917-1941 r.
224 010 |a p 2004523283

100 1. |a Kaden, Stefan |d (1907-2001)
225 010 |a p 2004523420

150 |a Dramat amerykański |x historia |y 20 w.
226 010 |a p 2004524431

150 |a Drogi |x budownictwo |z Polska |y 1944-1989 r.
227 010 |a p 2004524659

150 |a Drukarstwo |z Polska |y od 1944 r.
228 010 |a p 2004524777

150 |a Drukarstwo |z Polska |y 20 w.
229 010 |a p 2004524883

150 |a Drukarstwo |z Wielka Brytania |y 1945-1989 r.
230 010 |a p 2004525216

150 |a Duchowieństwo katolickie |x biografie |z Polska |y od 1944 r.
231 010 |a p 2004525341

150 |a Duchowieństwo katolickie |x biografie |z Polska |y 20 w.
232 010 |a p 2004525346

150 |a Duchowieństwo katolickie |x biografie |z Słowacja |y 20 w.
233 010 |a p 2004525390

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 16 w.
234 010 |a p 2004525403

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 18 w.
235 010 |a p 2004525413

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 19 w.
236 010 |a p 2004525418

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 19-20 w.
237 010 |a p 2004525421

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Włochy |y 19-20 w.
238 010 |a p 2004525428

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 1901-1939 r.
239 010 |a p 2004525434

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Polska |y 1918-1939 r.
240 010 |a p 2004525435

150 |a Duchowieństwo katolickie |z Niemcy |y 1933-1945 r.
241 010 |a p 2004525438
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   39


©absta.pl 2016
wyślij wiadomość

    Strona główna