Cafe kredens



Pobieranie 33.83 Kb.
Data01.05.2016
Rozmiar33.83 Kb.

CAFE KREDENS


Ul. PRZEMYSŁOWA 36 POLSKA WERSJA

O NAS:


JUŻ OD PROGU WITA CIE DOMOWA, CIEPŁA ATMOSFERA. CO JEST OZNAKĄ , ŻE BĘDZIESZ MIAŁ OKAZJĘ ZNALEŹĆ SIĘ W SCENERII, KTÓRĄ PAMIĘTASZ Z DZIECIŃSTWA, CZYLI JAK U BABCI: STARE KREDENSY, ROŹŚWIETLONE LAMPYNAFTOWE. BĘDZIESZ MÓGŁ SKOSZTOWAĆ NAJBARDZIEJ WYSZUKANYCH POTRAW KUCHNI POLSKIEJ I EUROPEJSKIEJ. A NA DESER PYSZNE PIEROŻKI Z BRZOSKWINIAMI.

PRZYJDŹ I SKOSZTUJ, PODDAJ SIĘ UROKOWI, KTÓRY STORZY DLA CIEBIE RESTAURACJA „CAFE KREDENS” UL. PRZEMYSŁOWA 36 NA POWIŚLU TEL. 625-15-78



MENU:
ZAKĄSKI ZIMNE I GORĄCE:


  • Tatar z łososia
  • Befsztyk tatarski


  • Śledź na trzy sposoby

  • Kalmary panierowane z sosem

  • Paluszki drobiowe

  • Camembert z żurawiną

  • Melon z szynką parmeńską

  • Bakłażan z pomidorem podany na gorąco posypany parmezanem

  • Deska serów



ZUPY:


  • Cebulowa z grzanką i parmezanem

  • Grzybowa z grzybów leśnych

  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

  • Rosolek z parmezanem

  • Brokułowa

  • Chłodnik (zupa sezonowa)


SAŁATKI:


  • Capreze: mozarella, pomidor, świeża bazylia

  • Wiosenna: sałata lodowa, sałata zielona, pomidor, papryka, ogórek, cebula, sos vinaigrette

  • Grecka: pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos vinaigrette

  • Kredens: sałata strzępiasta, sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula czerwona, jajko gotowane, sos z cytryny, krewetki, sos tysiąca wysp

  • Bordo: sałata strzępiasta, pomidor, ogórek, cebula, oliwki, tuńczyk, ostra papryka, jajko gotowane, sos koperkowy

  • Venezia: sałata strzępiasta, ogórek, cebula, oliwki, pomidor, bekon, grzanki, sos vinaigrette

  • Sycylia: pomidor, anchois, kapary, lekki sos vinaigrette

  • Sałatka warzywna z kurczakiem



DANIA GŁÓWNE:

RYBY:


  • Łosoś grillowany z sosem koperkowym lub kaparowym

  • Sandacz grillowany z sosem koperkowym lub kaparowym

  • Łosoś „Kłosoś” duszony w białym winie z czosnkiem i cytryną



DRÓB:


  • Pierś z kurczaka grillowana, sos chilli

  • Pierś z indyka grillowana z żurawiną

  • Pierś z indyka podana w pomidorach z czosnkiem, kaparami, posypana parmezanem



MIĘSA:



  • Gicz cielęca z kluskami ziołowymi, zasmażaną kapustą, sos pieczeniowy

  • Polędwica wołowa lub wieprzowa z grilla podana do wyboru:

Z masłem czosnkowym lub sosem śmietanowym

Z zielonym pieprzem lub zapiekana z serem



  • T – bone steak podany z warzywami z grilla, pastą serowo – czosnkową, mała sałatka – pomidor, bazylia, oliwki, sos vinaigrette

  • Mix – grill – wołowina, wieprzowina, indyk, cielęcina, gorący pomidor z pieca, posypany parmezanem z dodatkami do mięs: żurawina, masło czosnkowe, sos śmietanowy z zielonym pieprzem

  • Rostbef – warzywa z grilla, pasta serowo-czosnkowa, mała sałatka-pomidor, bazylia, oliwki, sos vinaigrette

  • Duo – dwa plastry polędwicy wołowej z kolorowym pieprzem, spiete boczkiem wokół, pikantny sos warzywny

  • Chilli – kawałki polędwicy wołowej w pikantnym sosie z papryką, pieczarkami, cebulą, czerwoną fasolą, ryż

  • Gulasz wołowy z grzybami podany z kaszą gryczaną, ogórek z beczki

  • Eskalopki cielęce w sosie grzybowym



Do wszystkich dań głównych podajemy ziemniaki pieczone lub frytki

MAKARONY:



  • Penne Napoli: sos pomidorowy z czosnkiem, bazylią, parmezan

  • Spaghetti Bolognese: mięsny sos pomidorowy, parmezan

  • Spaghetti Romana: ostry sos śmietanowy, krewetki, oliwki, ostra papryka, parmezan

  • Spaghetti Verde: łagodny sos śmietanowy, szpinak, czosnek, szynka, parmezan

  • Tagliatelle Frutti di mare: łagodny sos śmietanowy, owoce morza, koperek

  • Tagliatelle z tuńczykiem: łagodny sos śmietanowo-pomidorowy, parmezan

  • Penne z bekonem: łagodny sos śmietanowy, cebula, parmezan

  • Tagliatelle Anchois: sos pomidorowo-kaparowy, czosnek, parmezan

  • Penne z łososiem: łagodny sos śmietanowy, parmezan

  • Canelloni spinaci: sos smietanowy, szpinak, gorgonzola

  • Lasagne: sos bolognese lub sos bolognese i szpinak



PIZZA:
  • Pizza jarska


  • Pizza mięsna



DESERY:


  • Tiramisu

  • Jabłko z pieca z musami owocowymi

  • Lody owocowe z owocami i bitą śmietaną

  • Deser włoski – pyszne pierożki nadziewane brzoskwiniami

  • Szarlotka z pieca – z gałką lodową, bitą śmietanę


NAPOJE:

Soki owocowe


Coca – Cola, Fanta, Sprite, Tonic

Woda gazowana: Perrier

Woda niegazowana Vittel

Herbata


Kawa Illy - espresso

PIWO BUTELKOWANE:

Brok


Corona, Desperados, Miller, Kilkenny, Guiness
PIWO BECZKOWE:

Żywiec
ALKOHOLE:


MARTINI: bianco, dry, rosso

CAMPARI


WÓDKA: Bols, absolut, Żubrówka

GIN: Gordons

TEQUILA: blanco, anejo

WHISKY


METAXA

MALIBU


BAILEY' S

NALEWKA BABUNI

COINTREAU LIQUER

TIO PEPE SHERRY

MARTEL COGNAC

JIM BEAM BURBON



PAPIEROSY

MENU IN ENGLISH CAFE KREDENS PRZEMYSLOWA 36

ABOUT US:


ENTERING OUR RESTAURANT YOU CAN FEEL AS IF YOU WERE AT HOME. IT MEANS YOU WILL NEVER FORGET THE ATMOSPHERE OF OUR RESTAURANT WICH WILL BRING YOU TO THE WORLD OF YOUR CHILDHOOD, OLD FURNITURE, SPECIFIC SMELLS, FAVORITE DISHES WHILE VISITING YOUR GRANDMA. YOU WILL HAVE A POSSIBILITY TO TRY THE MOST POPULAR DISHES OF POLISH AND EUROPEAN ORIGIN.

PLEASE, COME TO US, TRY OUR DELICIOUS FOOD AND FEEL THE CHARM OF OUR RESTAURANT „CAFE KREDENS”

PRZEMYSLOWA 36 STREET

POWISLE - DISTRICT


HOT AND COLD STARTERS:


  • SALMON TARTAR

  • TARTARIAN BEEFSTEAK

  • HERRINGS IN TREE WAYS

  • CALMARIES COATED IN BREAD – CRUMBS AND EGGS WITH SAUCE

  • POULTRY STICKS

  • CAMEMBERT FRIED WITH CRANBERRY SAUCE

  • MELON WITH HAM

  • EGGPLANT WITH TOMATO SERVED HOT WITH PARMESAN

  • CHEESE PLATE


SOUPS:


  • ONION SOUP WITH TOASTS AND PARMESAN

  • FOREST – MUSHROOM SOUP

  • SOUP WITH FERMENTED MEAL WITH EGG AND WHITE SAUSAGE

  • CHICKEN SOUP WITH PARMESAN

  • BROCCOLI SOUP

  • COLD SOUP (SEASON DISH)



SALADS:


  • CAPRERZE: MOZARELLA, TOMATO, FRESH BASIL

  • SUMMER SALAD: LETTUCE, TOMATO, CUCUMBER, OLIVES, PAPRIKA, ONION, VINAIGRETTE SAUCE

  • GREEK SALAD: TOMATO, CUCUMBER, RED ONION, FETA CHEESE, VINAIGRETTE SAUCE

  • KREDENS: LETTUCE, TOMATO, CUCUMBER, RED ONION, COOKED EGG, LEMON SAUCE, SHRIMPS, THOUSAND – ISLES SAUCE

  • BORDO: LETTUCE, TOMATO, CUCUMBER, ONION, OLIVES, TUNA FISH, SPICY PAPRIKA, COOKED EGG, DILL SAUCE

  • VENEZIA: LETTUCE, CUCUMBER, ONION, OLIVES, TOMATO, BACON, TOASTS, VINAIGRETTE SAUCE

  • SYCYLIA; TOMATO, ANCHOIS, CAPERS, LIGHT VINAIGRETTE SAUCE

  • VEGETABLE SALAD: WITH CHICKEN


MAIN COURSES



FISH:


  • GRILLED SALMON WITH DILL OR CAPERS SAUCE

  • GRILLED PERCH FISH WITH DILL SAUCE OR CAPERS SAUCE

  • BRAISED SALMON IN WHITE WINE WITH GARLIC AND LEMON


POULTRY:




MEAT:


  • VEAL LEG WITH HERB NOODLES, CABBAGE THICHENED WITH BROWN BUTTER AND FLOUR, GRAVY

  • BEAF OR PORK LOIN, GRILLED AND SERVED EITHER: WITH GARLIC BUTTER OR SOUR-CREAM SAUCE WITH GREEN PEPPER OR FRIED CHEESE

  • T- BONE STEAK SERVED WITH GRILLED VEGETABLES, CHEESE AND GARLIC PASTE SMALL SALAD

  • ROSTBEF, GRILLED VEGETABLES CHEESE AND GARLIC PASTE, SMALL SALAD

  • DUO-TO LICES OF BEEF LOIN WITH COLOURFUL PEPPER AND



POULTRY:


  • GRILLED CHICKEN BREAST WITH CHILLI SAUCE

  • GRILLED TURKEY BREAST WITH CRANBERRY

  • TURKEY BREAST SERVED WITH TOMATOES, GARLIC AND CAPERS WITH PARMESAN


MEAT:


  • VEAL LEG: WITH HERB NOODLES, CABBAGE

  • T – BONE: SERVED WITH GRILLED VEGETABLES, CHEESE AND GARLIC PASTE, SMALL SALAD

  • MIX – GRILL: BEFF, PORK, TURKEY, VEAL – HOT TOMATO, PARMESAN, SERVED WITH CRANBERRY, GARLIC BUTTER, SOUR CREAM SAUCE WITH GREEN PEPPER

  • ROSTBEF – GRILLED VEGETABLES, CHEESE AND GARLIC PASTE, SMALL SALAD

  • DUO – TWO SLICES OF BEEF SIRLOIN WITH COLOURFUL PEPPER AND WHITE BACON AROUND IT, SPICY VEGETABLE SAUCE

  • CHILLI – PIECES OF BEEF-BEEF SIRLOIN WITH SPICY SAUCE AND PAPRIKA, MEADOW MUSHROOM, ONION, RED BEANS,RICE

  • BEEF GOULASH – WITH MUSHROOM SERVED WITH GROATS, CUCUMBER FROM A BARREL

  • VEAL CHOPS IN MUSHROOM SAUCE


TO ALL MAIN COURSES WE SERVE FRIED POTATOES OR FRENCH FRIES

MACARONI(NOODLES):


  • PENNE NAPOLI: TOMATO SAUCE WITH GARLIC, BASIL AND PARMEZAN

  • SPAGHETTI BOLOGNESE: MEAT-TOMATO SAUCE, PARMESAN

  • SPAGHETTI ROMANA: SPICY SOUR-CREAM SAUCE, SHRIMPS, OLIVES, SPICY PAPRIKA, PARMESAN

  • SPAGHETTI VERDE: MILD SOUR-CREAM SAUCE, SPINACH, GARLIC, HAM, PARMESAN

  • TAGLIATELLE FRUTTI DI MARE

  • TAGLIATELLE WITH TUNA

  • PENNE WITH BACON,ONION, PARMESAN

  • TAGLIATELLE ANCHOIS

  • PENNE WITH SALMON

  • CANELLONI SPINACH

  • LASAGNE: BOLOGNESE, OR BOLOGNESE AND SPINACH


PIZZA:


  • VEGETARIAN PIZZA

  • PIZZA WITH MEAT



DESERTS:


  • TIRAMISU

  • BACKED APPLE WITH FRUIT MOUSE

  • FRUIT ICE-CREAM

  • ITALIAN DESERT: DELICIOUS DUMPLINGS STUFFED WITH PEACHES

  • APPLE PIE WITH VANILLA ICE-CREAM AND WHIPPED CREAM










©absta.pl 2019
wyślij wiadomość

    Strona główna