Catering od a do Z



Pobieranie 30.57 Kb.
Data10.05.2016
Rozmiar30.57 Kb.



CATERING od A do Z

01-377 WARSZAWA, ul. Połczyńska 121/125



Tel. komórkowy: 514-699-414


e-mail: biuro@cateringwaw.pl

Internet: www.cateringwaw.pl






SPRÓBUJ RAZEM Z NAMI !!!






Propozycja Tradycyjnego Menu Przyjęcia Weselnego

w cenie 130,00 zł (brutto) od jednej osoby w formie cateringu



Cena dotyczy zamówienia dla minimum 50 osób, oraz z czasem trwania do 12 godzin.



  1. Zupy (jedna porcja do wyboru na osobę):




  1. Rosół wiejski gotowany na kurze z makaronem i marchewką lub kołdunami

  2. Grzybowa ze świeżych borowików z lanymi kluseczkami lub zacierkami

  3. Cebulowa z grzanką

  4. Pieczarkowa z łazankami łezką słodkiej śmietany

  5. Kem z zielonego groszku z grzankami łezką słodkiej śmietany

  6. Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym i łezką słodkiej śmietany



  1. Główne danie obiadowe (dwie porcje do wyboru na osobę):




  1. Plaster szynki wieprzowej pieczonej w sosie z zielonego pieprzu

Ziemniaki puree

Bukiet surówek




  1. Pierś indyka pieczona podana na żurawinie

Włoskie kluseczki Gnochi

Brokuły parowane na musie brzoskwiniowym




  1. Schab środkowy po staropolsku na sosie z suszonych śliwek

Ziemniaki opiekane

Marchew z groszkiem





  1. Pierś kurczaka po cygańsku

Ryż smakowy

Surówka z kapusty białej




  1. Sztufada wołowa w sosie grzybowym

Ziemniak pieczony podany z sosem jogurtowym chrzanowo-kminkowym

Buraczki zasmażane





  1. Faszerowane i pieczone udko z kurczaka w sosie własnym

Kopytka

Szpinak zasmażany




  1. Roladka ze schabu środkowego z farszem z mięsa drobiowego w sosie śmietanowym

Kluski śląskie

Surówka z kapusty czerwonej




  1. Zraz wołowy zwijany tradycyjny w sosie cebulowym

Kasza gryczana

Surówka z ogórków kiszonych




  1. Gordon Blue ze schabu środkowego lub piersi z indyka

Ziemniaki z wody obsypane świeżym koperkiem

Kapusta zasmażana




  1. Warkocz z polędwicy wieprzowej podany z sosem kaparowym

Przecieraki ziemniaczane szare

Różyczki kalafiora parowane ze złocistą polewką z masła i bułki tartej




  1. Zakąski zimne (osiem porcji do wyboru na osobę):



  1. Półmiski mięs pieczonych szarych

  2. Wybór wędlin delikatesowych

  3. Pierś indyka parzona pod malagą w owocowej szacie

  4. Cielęcina w towarzystwie warzyw i marynowanych grzybów leśnych pod galaretą

  5. Schab środkowy po warszawsku podany w galarecie

  6. Galantyna drobiowa rolowana glazurowana galaretą

  7. Galaretka z nóżek wieprzowych

  8. Tatar wołowy ze stosownymi dodatkami

  9. Łosoś wędzony na cytrynie

  10. Jajka faszerowane pieczarkami w gnieździe

  11. Jajka podane z kawiorem czarnym lub czerwonym dekorowane konikami z cytryny

  12. Tymbalik drobiowy garnirowany jajkiem i warzywami

  13. Śledź w cebulą na sposób tradycyjny

  14. Rolmopsy zwijany w zalewie octowej i marchewką

  15. Ryba faszerowana pod złocistą galaretą

  16. Ryba Panga filet parzony w galarecie w dekoracji z warzyw

  17. Filet mintaja smażony podany na sposób grecki

  18. Rożki obfitości z szynki konserwowej i szparag w szklistym auszpikiem

  19. Pomidor faszerowany bukietem warzyw parowanych

  20. Pomidor Capresse z serem mozzarela, świeżą bazylią i oliwą z oliwek




  1. Proponowane rodzaje sałatek (cztery porcje do wyboru na osobę):




  1. Grecka ze świeżych warzyw, sera feta, czarnych oliwek z sosie winegrette

  2. Indyjska z wędzonym kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, ryżem, rodzynkami, oliwy z oliwek

  3. Morska z fasolą białą i czerwoną, groszkiem, jajkiem, ogórkiem i tuńczykiem, oliwy z oliwek

  4. Włoska jarzynowa tradycyjna w majonezie

  5. Meksykańska z grillowanej wieprzowiny, fasoli kolorowej, świeżych warzyw, oliwy z oliwek

  6. Finezja z szynki, selera naciowego, sera żółtego, ananasa, kukurydzy z dodatkiem szczypty kminku, sosu majonezowego

  7. Chińska z grillowanego kurczaka, makaronu sojowego, papryki, groszku, kukurydzy, sosu słodko-kwaśnego

  8. Chłopska z bekonu, ziemniaków, groszku, czerwonej cebuli, sosu majonezowo-czosnkowego




  1. Dodatki (po jednej porcji na osobę):




  1. Półmiseczki pikli domowych

  2. Wybór trzech stosownych sosów zimnych

  3. Pieczywo & Masło



  1. Przystawki gorące do wyboru (dwie porcje na osobę):




  1. Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym lub kołdunami

  2. Flaki wołowe przyrządzone na sposób warszawski

  3. Zupa gulaszowa

  4. Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem

  5. Beuff Strogonow

  6. Kurczak w sosie curry z ananasem

  7. Potrawka z cielęciny

  8. Wieprzowina w złotych kurkach

  9. Bigos wykwintny

  10. Bogacz węgierski

  11. Ragout z indyka

  12. Pieczarki w śmietanie



  1. Desery (cztery porcje do wyboru na osobę):




  1. Tort śmietankowy ze świeżymi owocami z fontannami zimnych ogni

  2. Sernik wiedeński w polewie czekoladowej

  3. Ciasto bakaliowe „Wiewiórka”

  4. Szarlotka tradycyjna przepisu Babci

  5. Patery owoców sezonowych

  6. Puchar lodów z bitą śmietaną „Ambrozja”



  1. Zamówienia dodatkowe oddzielnie płatne:


1. Napoje :

  1. Kawa + mleczko + cukier

  2. Herbata + cytryna + cukier

  3. Napoje zimne według wyboru zamawiającego




  1. 2. Obsługa kelnerska ( jedna osoba obsługi kelnerskiej na nie więcej niż 30 osób gości ),



  1. Proponujemy również możliwość wykonania i podania potraw na postumentach płatnych dodatkowo według cennika. Wartość proponowanych poniżej potraw jest uzależniona od ich wagi i ilości :




  1. Łosoś norweski pieczony w całości

  2. Kompozycja pstrągów faszerowanych w szuwarach

  3. Sandacz nadziewany musem warzywnym w otoczce krewetek królewskich

  4. Szczupak parowany podany w królewskiej szacie

  5. Indyk pieczony w całości z forszmakiem z galerią owoców południowych

  6. Prosiak pieczony z kaszą gryczaną i pieczarkami


  1. Gorąco zachęcamy też do ustawienia stołu wiejskiego ze strzechą z następującymi specjałami jadła Wsi Polskiej. Z pewnością uatrakcyjnił i wzbogaciłoby on menu weselne, oraz był by on rzadką formą podejmowania zaproszonych prze państwa gości:




  • Szynka pieczona z kością

  • Golonka pieczona

  • Ogonówka obwędzana

  • Kiełbasa wiejska obsuszana

  • Schab karkowy pieczony

  • Boczek pieczony

  • Salceson wujka Zenka

  • Słonina wędzona

  • Misa śledzi w oleju z cebula

  • Gliniak smalcu ze skwarkami

  • Ogórki kwaszone

  • Chleb jasny z wiejskiego pieca

  • Chleb razowy pieczony na chrzanowych liściach

  • Beczka Szynkarza (wódka Siwucha)10l

  • Beczka z piwniczki Proboszcza (wino czerwone wytrawne)10l



Koszt przedstawionego menu Stołu Wiejskiego wynosi 35,00 zł (brutto) od jednej osoby



  1. W przedstawionej propozycji ceny zawierają koszt zastawy stołowej porcelanowej, obsługi kucharskiej i technicznej, koszt transportu (dowozu zamówionych potraw i odbiór sprzętu po zakończeniu uroczystości).




  1. Na życzenie zleceniodawcy podajemy napoje zimne i gorące według zamówionego asortymentu przez zleceniodawcę, a rozliczenie nastąpiłoby po zakończeniu przyjęcia według rzeczywistego spożycia, kwota ta doliczona by była do końcowej wartości rachunku.




  1. Możemy również zapewnić oprawę muzyczną spotkania, stoły, krzesła, namioty i baldachimy, oświetlenie, dekorację itp.




  1. Oczekujemy również na sugestie dotyczące naszej oferty, gdyż przy ustalaniu indywidualnego jadłospisu, bierzemy pod uwagę przyzwyczajenia żywieniowe panujące w Państwa rodzinie.



Jesteśmy do dyspozycji w naszym biurze codziennie od 8:00 do 15:30 prócz sobót i niedziel. Po wcześniejszym telefonicznym ustaleniu terminu proponujemy indywidualne spotkanie i rozmowy, gdyż wszystkie nasze propozycje mogą być przedmiotem negocjacji. Oczekujemy również na Państwa osobiste sugestie dotyczące naszej oferty.

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług.







©absta.pl 2019
wyślij wiadomość

    Strona główna