Frank Zappa Dyskografia Album Data Tytuł



Pobieranie 61.22 Kb.
Data03.05.2016
Rozmiar61.22 Kb.
Frank Zappa - Dyskografia
Album Data Tytuł
1 7/1966 Freak Out!

2 4/1967 Absolutely Free

3 12/1967 Lumpy Gravy

4 9/1968 We're Only In It For The Money

5 11/1968 Cruisin' With Ruben And The Jets

6 3/1969 Uncle Meat

7 4/1969 Mothermania (Best of)

8 10/1969 Hot Rats

9 2/1970 Burnt Weeny Sandwich

10 8/1970 Weasels Ripped My Flesh

11 10/1970 Chunga's Revenge

12 8/1971 Fillmore East, June 1971

13 10/1971 200 Motels

14 3/1972 Just Another Band From L.A.

15 7/1972 Waka/Jawaka

16 11/1972 The Grand Wazoo

17 9/1973 Overnite Sensation

18 3/1974 Apostrophe'

19 9/1974 Roxy & Elsewhere

20 6/1975 One Size Fits All

21 10/1975 Bongo Fury (w. Capitan Beefheart)

22 10/1976 Zoot Allures

23 3/1978 Zappa In New York

24 9/1978 Studio Tan

25 1/1979 Sleep Dirt

26 2/1979 Sheik Yerbouti

27 5/1979 Orchestral Favorites

28 9/1979 Joe's Garage, Act I

29 11/1979 Joe's Garage, Acts II & III

30 5/1981 Tinseltown Rebellion

31 5/1981 Shut Up'n Play Yer Guitar

32 9/1981 You Are What You Is

33 5/1982 Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch

34 3/1983 The Man From Utopia

35 3/1983 Baby Snakes

36 6/1983 London Symphony Orchestra Vol. I

37 8/1984 The Perfect Stranger

38 10/1984 Them Or Us

39 11/1984 Thing Fish

40 11/1984 Francesco Zappa

41 11/1985 FZ Meets The Mothers Of Prevention

42 1985 FZ Meets The Mothers Of Prevention (E.V.)

43 1/1986 Does Humor Belong In Music ?

44 11/1986 Jazz From Hell

45 9/1987 London Symphony Orchestra vol.II

46 4/1988 Guitar

47 4/1988 You Can't Do That On Stage Anymore Sampler

48 4/1988 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. I

49 9/1988 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. II

50 11/1988 Broadway The Hardway

51 10/1989 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. III

52 4/1991 The Best Band You Never Heard In Your Life

53 6/1991 Make A Jazz Noise Here

54 6/1991 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. IV

55 7/1991 Beat The Boots 1 ( 8 )

56 6/1992 Beat The Boots 2 ( 7 )

57 6/1992 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. V

58 7/1992 You Can't Do That On Stage Anymore Vol. VI

59 10/1992 Playground Psychotics

60 4/1993 Ahead of Their Time

61 12/1993 The Yellow Shark

62 12/1994 Civilisation Phaze III

63 8/1995 Strictly Commercial

64 2/1996 The Lost Episodes

65 10/1996 Läther

66 10/1996 Fz Plays Fz - A Memorial Tribute

67 4/1997 Have I Offended Someone

68 5/1997 Strictly Genteel

69 2/1998 Cucamonga - Frank's Wild Years

70 1998 Cucamonga Years- The Early Works Of Frank Zappa

71 4/1998 Cheap Thrills

72 9/1998 Mystery Disc

73 4/1999 Son Of Cheep Thrills

74 12/1999 Everything Is Healing Nicely

Bootlegs
1967
'Tis The Season To Be Jelly (1) - Szwecja 30/9/67. Zost wyd po raz 2 jako część zest ośmiu pł bootleg 'BEAT THE BOOTS 1' w lip 1991

Oldies But Goldies (1) - extra materiały z koncertu w Royal Festival Hall, który miał miejsce w Londynie w 1968 roku.

Thigh (2) - Hollywood 1971.

Pigs And Repugnance - Garrick Theater 20/6/67.


1968
The Ark (1) – 18/01/1968, Boston. Wyd jako cz. zest. 'B THE B 1' w lip 1991. Oficj wyd pomija trzy utw wyk. i stw. przez Captaina Beefhearta.

Oldies But Goldies - Royal Albert Hall, 1968 (& Stockholm 1967).

Electric Aunt Jemima - Family Dog, Denver. Wydana oficjalnie jako część 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992.

Our Man In Nirvana - Fullerton, Ca., 8/11/68. Część zestawu 'BEAT THE BOOTS 2' , czerwiec 1992.

The String Quartet - te same nagrania są na płycie "Our Man In Nirvana".
1969
Poot Face Boogie (1) - fragmenty z koncertów i nagrania w studiu z lat 1968-1969.

Vitamin Deficiency - wydane też jako "Poot Face Boogie" ( oraz "Safe Muffinz", 1971).

No Commercial Potential - wydane jako "Poot Face Boogie" ( oraz "Safe Muffinz", 1971).

Rustic Protrusion (1) - wydane też na płycie "Necessity Is...".

1970
At the Olympic (1) - Olympic Auditorium, LA, 7 marzec 1970 rok.

Freaks and Motherf*#@%! (1) - Fillmore East, 11 maja 1970. Wydana później jako część płyty 'BEAT THE BOOTS 1', 1991.

Tengo Na Minchia Tanta - (Fillmore East, NYC '70). Należy też do zestawu 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992.

200 Motels - 15 maja 1970 rok w UCLA CA z grupą Mothers, Zubin Mehta i LA Philharmonic.

Not Just Another Zappa Record (1) - Paryż, 15 grudnia 1970 r.

Disconnected Synapses - (Gaumont Palais, Paryż '70). Wydana jako część zestawu 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992.

Wino Man - tylko pierwsza strona, która zawiera materiały z Holandii, z 1970 roku.

At The Circus


1971
Look Out Plastic People - Kopenhaga, 21 listopada 1971 r.

Thigh (2) - Hollywood 1971 (oraz Szwecja 1967)

Safe Muffinz (2) - stadion El Monte Legion w 1971 (plus "Being On The Road" - suita z płyty 200 Motels).

Vitamin Deficiency - wydana też jako "Safe Muffinz" (oraz "Poot Face Boogie" - zobacz rok 1969).

No Commercial Potential - ponowne wydanie "Safe Muffinz" ("Poot Face Boogie", 1969).

Live in Amsterdam (1) - pierwsza część tej płyty jest nagrana w Amsterdamie.

In Europe (1) - te same nagrania co na płycie "Live in Amsterdam". Strona druga zawiera utwory z Rotterdamu.

Incognito - Fillmore West 1971 (oraz Albert Hall, 1969)

Fire - Montreaux, Szwajcaria, 4/12/71. Wydana też jako część 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992.

Swiss Cheese - druga część "Fire". Wydana później również jako 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992.


1972
Grand Wazoo Comic Book Extravaganza (2) - Felt Forum, 23 września 1972 r.

Mystery Disk (1) - mieszanina utworów z lat 1967 - 1972.

1973
Ultra Modern Stringbean (1) - Festival Hall, Melbourne Australia, 29 czerwca 1973 r.

Tiny Nightmares - wydane też jako "Ultra Modern Stringbean" (oraz Zurkon Music, 1977 r.)

Nifty (1) - Sydney, Australia, 8 lipiec 1973 r.

Piquantique (1) - Sztokholm, 21 sierpnia, 1973 r. wydane też jako 'BEAT THE BOOTS 1', lipiec 1991 r.


1974
Unmitigated Audacity - Notre Dame University, 12 maja 1974 r. Wydana też jako 'BEAT THE BOOTS 1', lipiec 1991 r.

Frank Zappa Vs. The Tooth Fairy (1) - Circle Star Theatre, San Carlos, CA, 19 lipca 1974 r.

Ein Monster In Der Musikhalle (1) - Wiedeń, Austria, 11 wrzesień 1974 r.

Petrouska (1) - Long Beach, 31 grudzień 1974 r.

A Token of His Extreme (1) - KCET TV broadcast, LA, 1974 r.

Pygmy Pony (1) - koncert, 1974 r.

Dupree's Paradise (2) - Duke University, NC, 1974 r.

Wasp Man Has Metal Wings (1) - różne nagrania z lat 1963 - 1974.

Confidential - europejska wersja "Wasp Man Has Metal Wings"
1975
A Token of My Extreme (1) - Bridges Auditorium Claremont College, CA, 11 kwietnia 1975 r.

No Bacon for Breakfast Vol. 1 & Vol. 2 - Boston, 27 kwietnia 1975 r.

I Was A Teenage Maltshop (1) - Boston, 27 kwietnia 1975 r.

If You Get A Headache (1) - druga strona z Bostonu, 23 października 1975 r.

Violent Rape - Boston 1975 r.

Chronicle (2) - koncert w New Jersey, 1975 (oraz utwory z lat 1964-1977).


1976
Back on the Straight and Narrow (1) - Apollo Stadium Adelaide, Australia, 24 stycznia 1976 r.

Good Evening Vienna! (3) - Wiedeń, 13 luty 1976 r.

Let's Drink Some Beer & Hear Frank Zappa (1) - Monachium, 14 luty 1976 r.

Pappa Zappa (2) - Ludwigshafen, RFN , 15 luty 1976 r.

Miami Matinee, Volume 1 (1) - Miami 1976 r.

Miami Matinee, Volume 2 (1) - Miami 1976 r. (2 utwory z Nowego Jorku, 31 października 1976).

Marvellous Stunner (1) - Detroit, 19 listopada 1976 r.

Conceptual Continuity (1) - Detroit, 19/11/76. Wydane oficjalnie jako część 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992 r.

Original 1976 Shiny Beast Version (1)

1977
The Black Page (2) - Amsterdam, 25 luty 1977 r.

Titties and Beer - Zoot Allures Live in Paris - utwory z tej płyty znajdują się też na trzeciej i czwartej części 'Black Page'.

Zurkon Music (1) - Nowy Jork, . 31 października 1977 r.

Tiny Nightmares - wydane też na płycie 'Zurkon Music' .

Wax Flags (2) - UCLA Pauley Pavillion, 31 grudnia 1977 r.

Leatherette (2) - różności z lat 1972 - 1978.
1978
Great Googly Moogly - soundtrack z filmu "Zappa Am Rhein", Dusseldorf, 1 luty 1978 r.

Steaming Jukebox (2) - Eppelheim, 24 luty 1978 r.

The Best Slidin' is Horse Ridin' - Wiedeń, luty 1978 r.

Saarbrucken 1978 (2) - 3 września 1978 r. Oficjalnie wydane jako część 'BEAT THE BOOTS 1', lipiec 1991 r.

Rubber Slices (2) - Knebworth Hall, Anglia, 9 wrzesień 1978 r.

Peepers Pt 1 (1) - Poughkeepsie, NY, 21 września 1978 r.

Project-Object (1) - Poughkeepsie, NY, 1978 r.

At The Circus - Cirkus Krone, Monachium, pażdziernik 1978 r. Wydane ponownie jako 'BEAT THE BOOTS 2', czerwiec 1992 r.

How Much Rot Can You Handle (1) - różne nagrania z roku 1978 (oraz 1982).
1979
Dead Girl of ... Glasgow (1) - Apollo Theatre, 14 luty 1979 r.

Anyway the Wind Blows (2) - Paryż, 24 luty 1979 r. Znana też jako pł. "Zapp..A..Paris". Ponownie wyd. w zest. 'B THE B 1', lipiec 1991 r.

Easy Meat (1) - Gothenburg, Szwecja, 6 marzec 1979 r.

Brest (2) - koncert w mieście Brest, 1979 r.


1980
Joe's Garage Acts 4 and 5 Live? (2) - Fox Theatre, Atlanta, 20 kwietnia 1980 r.

Personality (2) - Rotterdam, 24 maja 1980 r.

Rotterdam 1980 - wydane też jako 'Personality'.

Fred Zappelin - Kolonia, 7 czerwca 1980 r.

At the Circus (1) - Circus Krone, Monachium, 1 lipiec 1980 r.

Frank Zappa Famous X-mas Flower Hour (2) - Monachium, 3 lipca 1980 r.

Things Wayne Newton Never Told You (1) - Monachium, Niemcy, 1980 r.

Songs Einstein Jr. Never Heard - Monachium

Cucurullo Brillo Brullo (2 CD) - Monachium, 1980. Oraz mat. z wczesnych lat siedemdzie. Pochodz. z występu Zappy w KCET TV w 1974 r.

Teenage Wind (2) - New Jersey Palladium, 1 listopada 1980 r.

40th Birthday (3) - różności z lat 1973 - 1976.
1981
31th October 1981 Palladium NY - słynne 'Halloween show' emitowane przez rozgłośnie radiowe w wielu krajach.

As An Am (1) - Palladium, 31 pażdziernika 1981r. Wydana ponownie jako część 'BEAT THE BOOTS 1', czerwiec 1991 r.

Arrogant Mop (1) - Palladium, NYC, 31 październik 1981 r.

Halloween (1) - Palladium NYC, 1981 r.

Drowning Witch/Toxic Shock Pt 1 (1) - Palladium, 31 października 1981 r. oraz Ritz, 17 listopada 1981 r.

Heavenly Bank Account (2) - Szwecja, 1/12/1978 r. Str. druga i czwarta pochodzą z `Halloween show'. Na okł. tej pł. jest błędna inform. o tym, że utwory nagrywane były w mieście Gothenburg.

Standing Room Only/Toxic Shock Pt. 2 (1) - Ritz, 17 listopada 1981 r.

Clownz on Velvet/Toxic Shock Pt. 3 (1) - Ritz, 17 listopada 1981 r.


1982
Pink Elephants Never Cry (but they sure screw like hell) (2) - Ahoy, Rotterdam, 15 maja 1982 r.

Charlie's Favourite (2) - Ahoy, Rotterdam, 15 maja 1982 r.

Volare (1) - Kolonia, RFN, 21 maja 1982 r.

As An Am (1) - Kolonia, RFN, 21 maja 1982 r. Druga strona wydana też jako 'BEAT THE BOOTS 1', lipiec 1991 r.

Dweezil Has Messed My Mind Up (2) - Wiedeń, 28 czerwca 1982 r.

Autograph 82 (1) - Włochy, lipiec 1982 r.

Underground Record (2) - Bolzano, 1982 r.

Bolzano Part I - wydany też jako pierwsza i druga strona "Underground Record".

Bolzano Part II - trzecia i czwarta strona płyty "Underground Record".

How Much Rot Can You Handle (1) - różności z roku 1982 (oraz 1978).


1984
Orchestral Madness/Son of Serious Music (1) - Berkeley Symphony Orchestra, 16 czerwca 1984 r.

Fits Your 34B, No Matter Which 43B You Are (2) - 14 września 1984 r.

Live Ahoy - Rotterdam, 16 września 1984 r.

Zapped Again! - Rotterdam, 16 września 1984 r. (to samo co "Live Ahoy!").

Snake Hips Etcetera (2) - Hammersmith Odeon, 24 września 1984 r.

Frankie Goes To Dusseldorf (2) - Dusseldorf, 28 września 1984 r.

Serious Music (1) - Berkeley Symphony Orchestra , 31 września 1984 r.

Carousel (2) - Berlin, 9 listopada 1984 r.

Dropping Dildos (2) - Chicago, 23 listopada 1984 r.

'Z' All You Need is Glove (2) - 1984 tournee.

Frank's Place (2) - różności z 1984 roku.

Big Mother Is Watching You (1) - 1984 tournee.

Guitar Hernia (1) - różności z lat 1974 - 1984.

Demo's - różne nagr. koncert. i stud. z okresu 1979 - 1984. Jednak najwięcej utw. pochodzi z koncertów z Santa Monica 11/12/1981, Hollywood 22/7/1984, Monachium 31/3/1979.


1988
The Untouchables (2) - różności z tournee z 1988 roku.

Frankie's Greatest Hits - koncert 1988.



BEAT THE BOOTS 1 (10 LP; 9 CD) 7/91


Osiem albumów bootlegowych wydanych za oficjalną zgodą Franka Zappy.

'TIS THE SEASON TO BE JELLY (live 30/9/67)


You Didn't Try To Call Me

Petroushka

Bristol Stomp

Baby Love

Big Leg Emma

No Matter What You Do (Tchaikovsky's 6th)

Blue Suede Shoes

Hound Dog

Gee

King Kong



It Can't Happen Here
THE ARK (live 18/7/68)
Big Leg Emma

Some Ballet Music

Status Back Baby

Valarie


My Guitar

The Uncle Meat

Uncle Meat/King Kong (Medley)
FREAKS & MOTHERFU*#@%! (live 11/5/70)
Happy Together (Bonner/Gordon)

Wino Man - With Dr. John Routine

Concentration Moon

Pallidan Routine

Call Any Vegetable

Little House I Used To Live In

Mudshark Variations

Holiday In Berlin

Sleeping In A Jar

Cruising For Burgers


PIQUANTIQUE (live 21/8/73)
Kung Fu

Redunzl


Dupree's Paradise

T'Mershi Duween

Father O'Blivion
UNMITIGATED AUDACITY (live 12/5/74)
Dupree's Paradise

It Can't Happen Here

Hungry Freaks, Daddy

You're Probably Wondering Why I'm Here

How Could I Be Such A Fool

I Ain't Got No Heart

I'm Not Satisfied

Wowie Zowie

Let's Make The Water Turn Black

Harry, You're A Beast

Oh No

More Trouble Every Day



Louie Louie

Camarillo Brillo


SAARBRUCKEN 1979 (2 LP; 1 CD) (live 3/9/78)
Dancin' Fool

Easy Meat

Honey, Don't You Want A Man Like Me?

Keep It Greasy

Village Of The Sun

The Meek Shall Inherit Nothing

City Of Tiny Lights

Pound For A Brown

Bobby Brown

Conehead


Flakes

Magic Finger

Don't Eat The Yellow Snow

Nanook Rubs It

St. Alphonzo's Pancake Breakfast

Rollo


Bamboozled By Love
ANYWAY THE WIND BLOWS (2 LP; 2 CD) (live 24/2/79)
Watermelon In Easter Hay

Dead Girls Of London

I Ain't Got No Heart

Brown Shoes Don't Make It

Cosmic Debris

Tryin' To Grow A Chin

City Of Tiny Lights

Dancin' Fool

Easy Meat

Jumbo Go Away

Andy

Inca Roads



Florentine Pogen

Honey, Don't You Want A Man Like Me?

Keep It Greasy

The Meek Shall Inherit Nothing

Another Cheap Aroma

Wet T-Shirt Night

Why Does It Hurt When I Pee?

Peaches En Regalia

AS AN AM (live 31/10/81 & 21/5/82)
That Makes Me Mad

Young & Monde

Sharleena

Black Napkins

Black Page

The Torture Never Stops




BEAT THE BOOTS 2 (11 LP; 8 CD) 16/6/92


Siedem albumów bootlegowych wydanych za zgodą Franka Zappy.

ELECTRIC AUNT JEMIMA (live 1968)


Little House I Used To Live In

Dog Breath Variations

Blue Danube

Hungry Freaks Daddy

Dog Breath

King Kong

Trouble Every Day

A Pound For A Brown (On The Bus)

English Tea Dancing Interlude

Plastic People

King Kong

America Drinks

Wipe Out
OUR MAN IN NIRVANA (live 8/11/68)
Feet Light Up

Bacon Fat

The String Quartet including:

A Pound For A Brown (On The Bus)

Sleeping In A Jar

The Wild Man Fischer Story

I'm The Meany

Valarie


King Kong
TENGO NA MINCHIA TANTA (live 1970)
Does This Kind Of Life Look Interesting To You?

A Pound For A Brown (On The Bus)

Sleeping In A Jar

Sharleena

The Sanzini Brothers

Groupie Routine (early version):

What Will This Morning Bring Me This Evening?

What Kind Of A Girl Do You Think We Are?

Bwana Dik

Latex Solar Beef

Daddy, Daddy, Daddy

Little House I Used To Live In

Holiday In Berlin

Inca Roads

Easy Meat

Cruising For Burgers


DISCONNECTED SYNAPSES (live 1970)
Sanzini Brothers

Penis Dimension (interpolating early "Bwana Dik")

The Air

Dog Breath



Mother People

You Didn't Try To Call Me

King Kong

Who Are The Brain Police?


SWISS CHEESE/FIRE (2 LP; 2 CD) (live 4/12/71)
Intro

Peaches En Regalia

Tears Began To Fall

She Painted Up Her Face

Provocative Squats

Call Any Vegetable

Anyway The Wind Blows

Magdalena

Dog Breath

Give Me Some Floor Covering Under This Fat Floating Sofa

A Pound For A Brown On The Bus

Wonderful Wino

Sharleena

Cruisin' For Burgers

King Kong

Fire!
CONCEPTUAL CONTINUITY (live 19/11/76)


Stinkfoot

Dirty Love

Wind Up Working In A Gas Station

The Torture Never Stops

City Of Tiny Lights
AT THE CIRCUS (live 9/78)
A Pound For A Brown (On The Bus)

Baby Snakes

Dancing Fool

Easy Meat

Honey Don't You Want A Man Like Me?

Mother People

Wonderful Wino

Why Does It Hurt When I Pee?

Seal Call Fusion Music

Bobby Brown



I'm On Duty

Conehead




©absta.pl 2019
wyślij wiadomość

    Strona główna