f(x)=pierwiastek z (x+2)(x-3) 2(x-1) 3



Pobieranie 6.06 Kb.
Data27.04.2016
Rozmiar6.06 Kb.
a) f(x)=pierwiastek z (x+2)(x-3)^2(x-1)^3

Pierwiastek istnieje gdy wyrażenie podpierwiastkowe jest nieujemne, czyli







+ + + + + + + + + + + + +

1 2 3 x


D =


b)

g(x)=pierwiastek z x^4-16 + pierwiastek z 8-x^3










+ ++ + ++ + + + ++ + + + +


-2 2 x









D=

D=
: attachment
attachment -> O g ł oszeni e o wyborze najkorzystniejszej oferty
attachment -> O g ł oszeni e o wyborze najkorzystniejszej oferty
attachment -> Szpital Dziecięcy im prof dr med. Jana Bogdanowicza Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
attachment -> Burmistrz leśnicy ogłasza pisemny przetarg ofertowy nieograniczony na sprzedaż samochodu specjalnego pożarniczego star p 244l nazwa I siedziba sprzedającego
attachment -> Nr dokumentu tożsamości adres upoważnienie
attachment -> Dotyczący dofinansowania zakupu oprzyrządowania do posiadanego samochodu w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd
attachment -> Wojewódzki szpital specjalistyczny w białej podlaskiej
attachment -> Oblicz: a10-b8 dla an=(-1)n*(n+1)
attachment -> Wyznacz ciąg arytmetyczny mając dane a4=11, a10=29. Oblicz sume trzydziestu początkowych wyrazów tego ciągu
attachment -> Numer lekcji Poniedziałek

Pobieranie 6.06 Kb.





©absta.pl 2020
wyślij wiadomość

    Strona główna