Informacja prasowa 2 czerwca 2011 Bukmacherzy typują zwycięzcę X factor Już 5 czerwca wielki finał muzycznego show X factor. Zdecydowanym faworytem uczestników zakładów wzajemnych w kolekturach Fortuna zakłady bukmacherskie jest Gienek

Data07.05.2016

Informacja prasowa 2 czerwca 2011
Bukmacherzy typują zwycięzcę X Factor

Już 5 czerwca wielki finał muzycznego show X Factor. Zdecydowanym faworytem uczestników zakładów wzajemnych w kolekturach Fortuna zakłady bukmacherskie jest Gienek Loska, podopieczny Czesława Mozila. Na jego wygraną stawia 85% klientów Fortuny. Czy Gienek zgarnie główną nagrodę – kontrakt płytowy z wytwórnią Sony BMG i 100 tysięcy złotych? Czy typowania Klientów Fortuny okażą się trafne? Tego dowiemy się w najbliższą niedzielę.

W tym tygodniu Klienci Fortuny po raz ostatni przewidują losy uczestników pierwszej polskiej edycji X Factor. Swoich ulubieńców można typować do niedzieli. Zainteresowanie obstawianiem wyników programu wzrastało z tygodnia na tydzień, dlatego teraz spodziewamy się rekordowej liczby zakładów. W 13 odcinku X Factor prognozy naszych Klientów po raz kolejny okazały się trafne - i jak przewidywali - program opuściła Małgorzata Szepańska-Stankiewicz. Jesteśmy bardzo ciekawi jak będzie tym razem“ - mówi Jakub Jarczyński, dyrektor marketingu Fortuna zakłady bukmacherskie.

85% uczestników zakładów w kolekturach Fortuny obstawia, że zwycięzcą pierwszej polskiej edycji X Factor będzie Gienek Loska. W drugiej kolejności do wygranej programu typowana jest Ada Szulc na którą stawia 10% osób. Według klientów Fortuny najmniejsze szanse na zwycięstwo ma Michał Szpak – tylko 5%.