Informacja prasowa Grudzień 2009

Grudzień 2009

Solemis instaluje Business Intelligence PROPHIX
w gdyńskiej firmie AIC

Gdyńska firma AIC SA wybrała system Business Intelligence PROFIX do usprawnia budżetowania
i rozliczania realizowanych projektów. AIC SA jest polską filią kanadyjskiej firmy AIC Inc. specjalizującej się w projektowaniu, produkcji, instalacji i eksploatacji szeroko pojętych przemysłowych rozwiązań ogrzewania, wentylacji, klimatyzacji (HVAC) i słonecznych wymienników ciepła.

W ramach implementacji systemu specjaliści z Solemis Group integrują PROPHIX z używanym
w firmie systemem klasy ERP – EXACT. Implementację zakończy się jeszcze w grudniu, tak by od nowego roku kalendarzowego wszystkie realizowane przez AIC projekty planowane, budżetowane
i rozliczane były już w nowym systemie. Wykorzystanie systemu PROPHIX pozwoli firmie usprawnić proces przygotowywania ofert i budżetów dla nowych projektów – a następnie precyzyjnego finansowego monitorowania realizacji i uzyskiwanej efektywności oraz wprowadzania ew. korekt.

Wdrożenie realizuje gdyński zespół Solemis Group SA, przedstawiciela producenta PROPHIX w Polsce i w centralnej Europie.
AIC SA (www.myaic.com) to polski oddział kanadyjskiej firmy AIC Inc. specjalizującej się w przemysłowych rozwiązaniach z szeroko pojętej dziedziny ogrzewania i wentylacji. Rozwiązania przeznaczone są dla różnych gałęzi przemysłu – m.in. petrochemicznego, samochodowego, browarniczego, chemicznego, spożywczego i przetwórczego, metalurgicznego, energetycznego a także rozwiązania dla portów.

Budżetowanie wszelkie analizy finansowe prowadzone były dotychczas za pomocą arkuszy kalkulacyjnych, do których dane przenoszono z systemu klasy ERP - Exact.

Implementacja rozpoczęła się w październiku br. od implementacji modelu biznesowego firmy, a pełne wykorzystanie systemu przez ok. 10 użytkowników rozpocznie się w styczniu 2010 roku, wraz z rozpoczęciem drugiego kwartału roku finansowego – w AIC rok finansowy zaczyna się w październiku a kończy we wrześniu.
Grupa Kapitałowa Solemis Group SA www.solemis.com

Solemis Group S.A. jest wiodącym dostawcą zaawansowanych rozwiązań biznesowych obecnym w Polsce od 1986 roku.

Ofertę firmy stanowią specjalistyczne produkty uzupełniające istotne luki w klasycznych systemach  ERP/CRM. Aktualnie w ofercie firmy znajdują się dwa światowej klasy produkty należące do tej klasy rozwiązań: PROPHIX i TARGIT. Kanadyjski system PROPHIX jest aplikacją  finansową używaną przez tysiące osób na całym świecie do budżetowania, prognozowania, raportowania i analiz. Duńskie oprogramowanie TARGIT to rozwiązanie z obszaru Business Intelligence umożliwiające decydentom na wszystkich szczeblach zarządzania wielowymiarową analizę danych i uzyskanie natychmiast całościowego obrazu sytuacji w firmie.

Od 2005 roku Solemis Group S.A. jest jedynym przedstawicielem w Polsce producentów systemów PROPHIX i TARGIT oraz twórcą polskich wersji tych systemów.

SOLEMIS Group jest również aktywnym popularyzatorem wiedzy na temat controllingu i budżetowania, współpracującym z wybitnymi ekspertami renomowanych szkół controllingu: Nord Controllingi ODiTK.

Solemis Group jako jedyna firma w Polsce świadczy outsourcing usług IT dla Microsoft w zakresie oprogramowania ERP – Microsoft Dynamics GP (Business Solutions Great Plains). W ofercie firmy znajdują się także rozszerzenia funkcjonalne do systemu Microsoft Dynamics GP (MBS Great Plains) oraz system finansowo-księgowy dla małych firm SM-BOSS.

Realizując konsekwentnie swoją misję: „Współpracować z Partnerami i Klientami w osiąganiu sukcesów”
Solemis Group SA planuje sukcesywnie wprowadzać na rynek nowe, coraz bardziej zaawansowane produkty, spełniające wysokie wymagania klientów, ze szczególnym uwzględnieniem bardzo wąskich, wysokospecjalizowanych rynków.

W skład grupy kapitałowej wchodzą trzy spółki: spółka dominująca Solemis Group S.A., wydzielona w 2006 roku spółka BossPlus sp. z o.o. będąca producentem oraz dystrybutorem systemów klasy ERP, oraz Solvena Management Systems sp. z o.o. zajmująca się wdrożeniami zaawanswanych aplikacji biznesowych.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341 lok. 281 A, 03-822 Warszawa

Zbigniew Blewoński, tel. 22 698-70-78; mobile: (+48) 501-772-619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

Solemis Group S.A., 81-533 Gdynia, ul. Kłajpedzka 7F, tel. (58) 661 22 22, fax: (58) 661 22 20, www.solemis.com

kontakt dla prasy – Małgorzata Winiarczyk, e-mail: mwiniarczyk@solemis.com

: files -> 000001
000001 -> On Board pr dla A+e networks™ uk
000001 -> Niewielki głośnik z membraną pasywną Firma Maxell wprowadza na polski rynek nowy mobilny głośnik. Ikuone wyposażony został w niewielkie przetworniki z membraną bierną, która pozwala poprawić odtwarzanie basów
000001 -> Nowe bezprzewodowe punkty dostępowe WatchGuard ap300 Kraków, dnia 29 stycznia 2016 r. – Firma Bakotech, wyłączny dystrybutor rozwiązań firmy WatchGuard w Polsce informuje, że producent wprowadził do sprzedaży nowy produkt w postaci punktu dostępowego
000001 -> IdeaCentre A310 i A700 – Lenovo wprowadza na polski rynek dwa nowe komputery typu all-in-one
000001 -> Informacja prasowa Warszawa, 10 grudnia 2010 r. Stylowe święta z Lenovo premiera U260
000001 -> Air France z firmą Amadeus uruchamia rozwiązanie Seat Plus dla agentów biur podróży