Informacja prasowa

Data28.04.2016

INFORMACJA PRASOWA

Nowe cyfrówki Premiera
Kraków, 26 listopada 2007 roku --- W Veracomp dostępne są już nowe aparaty cyfrowe marki Premier z serii DC 6361, DC 7375 oraz DS A350. Urządzenia wyróżniają się kompaktowymi wymiarami, czytelnymi 2,5 calowymi ekranami, sporą ilością przydatnych funkcji oraz konkurencyjnymi cenami.
DS A350 to najbardziej zaawansowana cyfrówka spośród nowych Premierów. Urządzenie ma 10 megapikseli, 3-krotny zoom optyczny i 5-krotny cyfrowy. Potrafi nagrywać sekwencje wideo w rozdzielczości VGA (640x480) o długości ograniczonej wyłącznie pojemnością karty pamięci. Wbudowany mikrofon pozwoli nie tylko wzbogacić nasze nagrania o dźwięk, ale umożliwi również dodanie do każdego zdjęcia 30-sekundowej notatki głosowej. Dzięki temu nasze fotografie zyskają oryginalną i niezapomnianą oprawę.
DC 6361 to aparat cyfrowy obsługujący rozdzielczość 6 megapikseli, którego cechuje, podobnie jak pozostałe nowości Premiera, mnogość funkcji (m.in. kilka trybów ekspozycji, ustawień parametrów zdjęcia, w tym ich wielkości i jakości) i jakość wykonania (solidna, aluminiowa obudowa). Aparat posiada 3-krotny zoom optyczny i 4,4-krotny zoom cyfrowy. Parametry te powinny w zupełności wystarczyć każdemu amatorowi cyfrowego obrazu.
Pod oznaczeniem DC 7375 kryje się efektowna czarna „cyfrówka” z 7 megapikselami i 3 i 4-krotnym zoomem (odpowiednio optycznym i cyfrowym) o poręcznych gabarytach (94,5 x 60 x 29.1 mm). Użytecznym rozwiązaniem zastosowanym także w pozostałych modelach Premiera, jest możliwość wyboru spośród trzech zaproponowanych przez producenta trybów jakości zdjęcia oraz jego wielkości. Funkcja ta pozwoli nam na swobodne dysponowanie pamięcią, a jednocześnie zapewni oczekiwaną jakość zdjęć.
Wszystkie trzy nowe Premiery posiadają kompaktową obudowę i 2,5 calowy panel LCD, który sprawi, że uchwycone przez nas cyfrowe chwile będą czytelne i dokładnie opisane. Panel pozwala bowiem wyświetlić wszelkie informacje dotyczące wykonywanego zdjęcia, łącznie z histogramem.
Dzięki dołączonym do aparatów Premiera kablom USB i AV, obrazy można oglądać na ekranie monitora lub telewizora. Do aparatu dołączony jest CD ROM zawierający sterowniki oraz pomocne programy - PhotoSuite oraz PhotoVista. Pierwszy z nich ułatwia organizowanie przesłanych do komputera obrazów, oraz ich wstępny retusz. Z kolei drugi pomaga stworzyć zdjęcia panoramiczne do 360 stopni. Wszystkie aparaty obsługują pamięci typu SecureDigital i objęte są 24-ro miesięczną gwarancją w systemie door-to-door.
Premier DC 6361 kosztuje 327 zł netto (sugerowana cena detaliczna), Premier DC 7375 - 450 zł netto (cena SRP), a Premier DS A350 - 655 zł netto (cena SRP). Więcej informacji o nowych modelach aparatów firmy Premier Image jest dostępne pod adresem: www.premierimage.pl.

Informacja o firmie Premier

Firma Premier Image Technology została założona w 1982 roku. Od 22 lat buduje swoją pozycję na rynku urządzeń do przetwarzania i cyfrowej obróbki obrazu i sukcesywnie wyznacza standardy fotografii cyfrowej. W portfolio producenta znajdują się aparaty i kamery cyfrowe, tradycyjne aparaty fotograficzne, projektory oraz moduły do aparatów i komponenty optyczne. Zaawansowane technologicznie urządzenia oraz produktywność zapewniają firmie czołowe miejsce wśród największych producentów na rynku. Możliwości produkcyjne fabryki "Premier Imaging Town" w Foshan w Chinach wynoszą 12,5 mln aparatów. Siedziba firmy mieści się w Taipei na Tajwanie i obejmuje pięć głównych oddziałów: aparaty analogowe, aparaty cyfrowe, projekty, komponenty optyczne i moduły do aparatów. Centra badawczo rozwojowe zatrudniające ponad 250 inżynierów znajdują się w Tokio i Hsin Chun Science Park (Tajwan). W 2003 roku przychody firmy wyniosły 26,5 mld NT$ (ok. 750 mln USD). Więcej informacji jest dostępne pod adresem: www.premierimage.pl.

Informacja o Veracomp S.A.

Veracomp jest specjalizowanym dystrybutorem rozwiązań teleinformatycznych. Skupia się na sześciu obszarach technologicznych: sieci, telekomunikacja, bezpieczeństwo, serwery i pamięci masowe, zarządzanie infrastrukturą, peryferia. Realizuje strategię dystrybucji z wartością dodaną (VAD - Value Added Distributor). Oprócz standardowych w dystrybucji usług logistyki i finansowania, Veracomp prowadzi doradztwo techniczne, świadczy usługi, udziela konsultacji oraz oferuje pomoc marketingową. Spółka działa w 16 krajach Europy Środkowowschodniej. Zajmuje 3 pozycję w rankingu dystrybutorów IT w Polsce - 44 proc. badanych sklepów komputerowych i integratorów IT wskazało firmę jako źródło regularnych zakupów (źródło: GfK Channel Survey IT - Polska, 2005). W 2006 roku przychody Veracomp przekroczyły 213 milionów złotych. Adam Rudowski, prezes zarządu Veracomp, "za szczególne osiągnięcia biznesowe" został nominowany do nagrody INFO-STAR. "Za przykładową realizację modelu dystrybucji z wartością dodaną, wyznaczającą standardy dla całego rynku" uhonorowano go tytułem Postać Rynku IT. Więcej informacji o Veracomp znajduje się na stronie www.veracomp.pl.

Dodatkowe informacje:
Jakub Duraj

Specjalista ds. PR

Veracomp SA

tel. 012 25 25 636

kom. 693 281 158

fax. 012 25 25 500

e-mail: Jakub.Duraj@veracomp.pl

Internet: http://www.veracomp.pl

Jakub Duraj, Specjalista ds. PR, tel. 012 2525 636, kom. 693 281 158

e-mail: Jakub.Duraj@veracomp.pl; Veracomp SA; www.veracomp.pl

: files -> 000001