Informacja prasowa Warszawa dnia 10. 02. 2012

Warszawa dnia 10.02.2012

Polscy artyści na rzecz Fundacji Dziecięca Fantazja

wystąpią 3 marca w Sali Kongresowej

W sobotę 3 marca 2012 r., o godzinie 18.00 w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki na jednej scenie wystąpią Kayah, Marcin Wyrostek, Andrzej Piaseczny, Andrzej Grabowski oraz Kabaret Pod Wyrwigroszem. A wszystko za sprawą Fundacji Dziecięca Fantazja, która organizuje koncert z cyklu „Gramy z Fantazją”. Wieczór poprowadzi wieloletnia ambasadorka Fundacji, znana prezenterka telewizyjna – Agata Młynarska.

Fundacja Dziecięca Fantazja pomaga dzieciom nieuleczalnie chorym i stara się spełnić ich marzenia. Od 2003 roku, dzięki Sponsorów, Partnerów oraz wielu życzliwych ludzi, udało się spełnić ponad 2000 fantazji ciężko chorych dzieci.

Gramy z Fantazją” to druga edycja koncertu, z którego dochód zostanie w całości przeznaczony na spełnianie dziecięcych marzeń. Do akcji przyłączyli się najpopularniejsi polscy artyści: Kayah, Marcin Wyrostek, Andrzej Piaseczny, Andrzej Grabowski czy Kabaret Pod Wyrwigroszem. Wieczór poprowadzi Agata Młynarska - wieloletnia ambasadorka Fundacji.

Jako osoba publiczna mam świadomość jak ważne jest angażowanie się w tego typu inicjatywy, dzięki którym pomoc otrzymują osoby najbardziej jej potrzebujące. Z Fundacją Dziecięca Fantazja związana jestem już od ośmiu lat, w tym czasie udało nam się spełnić ponad 2000 marzeń nieuleczalnie chorych dzieci. Widząc ich wdzięczność wyrażoną szczerym, bezcennym uśmiechem dostrzegam sens tego co robię i polecam każdemu spróbować. ” – mówi Agata Młynarska ambasadorka Fundacji.

W czasie trwania gali koncertowej spełnią się marzenia kolejnych ośmiorga podopiecznych fundacji. Na scenie dzieciom zostaną wręczone zabawki, sprzęt elektroniczny, sprzęt audio-video, skutery czy instrumenty muzyczne. Dzieci, spotkają się także ze swoimi idolami. W evencie wezmą udział celebryci polskiej estrady, sportu i telewizji oraz przedstawiciele mediów. Zapraszamy do udziału w wydarzeniu pełnym wrażeń, uśmiechu i zabawy. To doskonały pomysł na miłe spędzenie sobotniego wieczoru, podczas którego bawiąc się jednocześnie pomagacie chorym dzieciom. Każdy kto przyjdzie, pomoże ziścić się marzeniu kolejnego dziecka.

Bilety na koncert w cenie 120,100,90, 80 zł w zależności od kategorii można nabyć w Ticketpro.pl lub w salonach Empik, Saturn, Media Markt oraz u wszystkich partnerów firmy ticketpro.pl, których pełną listę można znaleźć TUTAJ.

O Fundacji:
Fundacja Dziecięca Fantazja jest organizacją pożytku publicznego, której jedynym celem jest wnoszenie radości w życie dzieci nieuleczalnie chorych i zmagających się z chorobami zagrażającymi życiu poprzez spełnianie ich najskrytszych marzeń. Fundacja w ciągu 8 lat działalności spełniła ponad 2000 dziecięcych fantazji. Więcej informacji o fundacji www.f-df.pl

Sponsorzy Główni: Partner Główny: