Przekąski entrees zimne cold 001



Pobieranie 114.12 Kb.
Data02.05.2016
Rozmiar114.12 Kb.


PRZEKĄSKI

ENTREES
ZIMNE

COLD

001 Surówka z kurczakiem na ostro(180g) 7,00

Chicken salad with chilli


GORĄCE

WARM
002 Nem SAJGONKI (180g): mięso zwinięte z warzywami, grzybami i 7,50

makaronem sojowym smażone w płacie ryżowym

Spring rolls with meat

ZUPY 300g

SOUPS 300g
003 Specjalna zupa zagęszczana z węgorza azjatyckiego 6,00

Eel soup specjal, thick


004 Zupa z kraba zagęszczana 7,00

Crab soup, thick


005 Zupa bambusowa zagęszczana 5,00

Bamboo soup, thick


006 Zupa z kurczaka zagęszczana 5,00

Chicken soup, thick


007 Zupa rosołowa z kurczaka z makaronem ryżowym 5,00

Chicken soup with rice noodles


008 Zupa rosołowa z kurczaka z makaronem sojowym 5,00

Chicken soup with soya noodles


009 Zupa rosołowa z wołowiny z makaronem ryżowym 5,00

Beef soup with rice noodles


010 Zupa rosołowa z wołowiny z makaronem sojowym 5,00

Beef soup with soya noodles



011 Zupa rosołowa z krabem z makaronem sojowym 6,50

Crab or shrimp soup with soya noodles


012 Zupa zagęszczana rybna 5,00

Fish soup, thick


013 Rosołowa zupa rybna z makaronem ryżowym 5,00

Fish soup with rice noodles


014 Rosołowa zupa rybna z makaronem sojowym 5,00

Fish soup with soja noodles


015 Zupa zagęszczana z krewetkami 6,00

Shrimps soup, thick


016 Zupa mięsna zagęszczana kwaśno-pikantna 5,50

Soup meat sour - spicy, thick



DANIA Z DROBIU 350g +Ryż jaśmin biały ( wymiana na frytki lub makarony- 2,00zł )
POULTRY DISHES 350g + jasmine rice white ( chips, noodles rice, soy, extra charge 2,00 zł )

017 Kurczak w cieście z sezamem lub kokosem 16,50

Fried chicken with sezam or with coconut


018 Kurczak smażony z trawą cytrynową „SA” na ostro 16,50

Roasted chicken with "Vietnam SA", chilli


019 Kurczak po Wietnamsku na półmisku gorącym 17,00

Chicken in Wietnam style on hot plate


020 Kurczak duszony z grzybami i lotosem po Chińsku 16,50

Stewed chicken with mushoom and lotus in China style


021 Kurczak duszony w sosie Curry 16,50

Chicken in Curry


022 Kurczak pięciu smaków 16,50

Chicken 5 tastes


023 Kurczak w cieście w sosie słodko-kwaśnym 16,50

Sweet and sour chicken


024 Kurczak na parze z grzybem w sosie z mięsem kraba 18,50

Chicken on air with mushroom in sauce krab


025 Kurczak z grzybami i warzywami 16,50

Chicken with vegetabs and mushrooms


026 Kurczak po Seczuańsku 16,50

Chicken in Sichuan style


027 Kurczak po Tajsku 16,50

Chicken in Thai style


028 Kurczak w sosie z chilli 16,50

Chicken in chilli sauce


---------------------------------------------------------------------------------

029 Kaczka duszona w sosie z chilli 23,80

Duck in chilli sauce


030 Kaczka po Pekińsku na półmisku gorącym 24,50

Duck in Pekin Style on hot plate


031 Kaczka pieczona polana sosem ostrygowym na półmisku gorącym 24,50

Duck in oyster sauce on hot plate


032 Pieczone filety z kaczki w cieście z grzybami 23,80

Roasted fillet duck with mushrooms


033 Kaczka w sosie słodko-kwaśno-pikantnym 23,80

Duck in sweet-sour and spicy sauce


034 Kaczka w sosie z grzybami i bambusem 23,80

Duck in sauce with mushrooms and bamboo



WIEPRZOWINNA 350g+ Ryż jaśmin biały ( wymiana na frytki, makarony 2,00 zł )
PORK 350g + jasmine rice white ( chips, noodles rice , soy extra charge 2,00 zł )

035 Wieprzowina po Wietnamsku na półmisku gorącym 16,50

Pork in Wietnam style on hot plate


036 Schab smażony z trawą cytrynową „SA” na ostro 17,00

Pork loin fried with spice SA and chilli



037 Polędwica wieprzowa Mistrza Kuchni na półmisku gorącym 19,00

Pork tenderloin Master Cooking on hot plate


038 Schab po Seczuańsku 17,00

Pork loin in Sichuan style


039 Schab w cieście z sezamem lub kokosem 17,00

Fried pork with sezam or with coconut


040 Schab w sosie słodko-kwaśnym 17,00

Sweet and sour pork


041 Schab rozmaitości 17,00

Pork loin Variety


042 Schab smażona z pastą Curry i bambusem 17,00

Pork loin fried with paste Curry and bamboo


043 Schab po Chińsku na półmisku gorącym 18,00

Pork loin in Chinese style served on hot plate


044 Schab pikantno-kwaśny z masłem, smażony 17,00

Sour and spicy pork loin in butter


045 Schab po Tajsku 17,00

Pork loin in Thai style


046 Schab w sosie z chilli 17,00

Pork loin in chilli sauce

-----------------------------------------------------------------------------------------
047 Żeberka w sosie słodko-kwaśnym 17,80

Sweet and sour Pork ( Ribs )


048 Żeberka z trawą cytrynową „SA” na ostro 17,80

Pork ( Ribs ) with spice SA and chilli,


049 Żeberka pikantno-kwaśne z masłem 17,80

Pork ( Ribs ) sour and spicy in butter


-----------------------------------------------------------------------------------------
050 Golonka po Pekińsku 19,00

Leg of pork in Pekin style


051 Golonka duszona z grzybami 19,00

Leg of pork with mushrooms



WOŁOWINA I CIELĘCINA 350g+Ryż jaśmin ( wymiana na frytki lub makarony-2,00zł )
BEEF AND VEAL 350g + jasmine rice white (chips, noodles rice ,soy extra charge 2,00 zł )

052 Wołowina smażona z trawą cytrynową „SA” na ostro 17,00

Beef with spice SA and chilli


053 Befsztyk ”BIT TETna półmisku gorącym 17,50

Beefsteak „BIT TET”served on hot plate


054 Wołowina "LUC LAC" na półmisku gorącym 17,00

"LUC LAC" Beef served on hot plate


055 Wołowina po Seczuańsku 17,00

Beef in Sichuan style


056 Wołowina pikantno-kwaśna z masłem, smażona 17,00

Beef sour and spicy in butter


057 Wołowina po Indyjsku na półmisku gorącym 18,00

Beef in India style on hot plate



058 Wołowina Rozmaitości 17,00

Beef Variety

---------------------------------------------------------------------------------
059 Polędwica wołowa w sosie Curry 26,80

Sirloin Curry


060 Polędwica wołowa pięciu smaków 26,80

Sirloin in five spices


061 Polędwica wołowa po Chińsku z Kociołem gorącym 35,80

Sirloin in Chinese style with hot cauldron


062 Polędwica wołowa w sosie z chilli 26,80

Sirloin in chilli sauce


063 Befsztyk ”BIT TETz polędwicy wołowej na półmisku gorącym 26,80

"BIT TET" Sirloin served on hot plate


064 Polędwica wołowa z grzybami i bambusem 26,80

Sirloin with mushrooms and bamboo



065 Polędwica wołowa po Tajsku 26,80

Sirloin in style Thai

--------------------------------------------------------------------------------

066 Cielęcina pięciu smaków 21,50

Veal in five spices,


067 Cielęcina w sosie Curry 21,50

Veal Curry


068 Cielęcina po Indyjsku na półmisku gorącym 22,50

Veal in India style served on hot plate


069 Cielęcina smażona z trawą cytrynową „SA” na ostro 21,50

Veal with spice SA and chilli


070 Cielęcina z grzybami i warzywami 21,50

Veal with mushrooms and vegetables


071 Cielęcina słodko-kwaśno-pikantna 21,50

Veal in sauce sweet-sour and spicy


DANIA Z RYB 350g + Ryż jasmin biały ( wymiana na frytki lub makarony- 2,00zł )

PISH DISHES 350g + jasmine rice white ( chips, noodles rice , soy extra charge 2,00 zł )
072 Filety z karpia kwaśno-pikantne z masłem 19,00

Fillet carp sour and spicy in butter


073 Filety z karpia po Seczuańsku na półmisku gorącym 19,00

Fillet carp in Sichuan style on hot plate


074 Filety z karpia smażone w stylu „HA NOI” 19,00

Fillet carp fried in HA NOI style


075 Mięso zwinięte w filecie z karpia, smażone 20,50

Fried fillet carp with meat


076 Kocioł z karpia po Chińsku (dla 2-4 osób)(1200g), makaron ryżowy 40,00

Cauldron with fillet of Carp in style chines (for 2-4 peoples), rice macaroni


077 Filety z karpia z grzybami 19,00

Fillet carp with mushrooms


078 Filety z karpia smażone z trawą cytrynową „SA” na ostro 19,00

Fillet carp with spice SA and chilli


079 Filet z karpia na parze z grzybami 21,00

Fillet carp in air with mushrooms


080 Filety z karpia na parze z koniakiem 21,00

Fillet carp on air with cognac

-------------------------------------------------------------------------------------

081 Węgorz azjatycki smażony na maśle 25,00

Fried Ell in butter


082 Węgorz azjatycki w sosie słodko-kwaśnym 25,00

Sweet and sour Ell


083 Specjalny kocioł z węgorzami azjatyckimi (dla 2-4 osób) (1200g) 48,00

makaron ryżowy

Special cauldron with ell (for 2-4 peoples ), rice macaroni
084 Węgorz azjatycki smażony po Pekińsku 25,00

Fried Ell in Pekin style


085 Mięso zwinięte w filecie z węgorza azjatyckiego 26,50

Ell with meat



086 Węgorz azjatycki smażony z trawą cytrynową „SA” na ostro 25,00

Fried ell with spice SA


-----------------------------------------------------------------------------------------

087 Żabie udka smażone na maśle ( 6-8 udek ) 26,00

Fried frog in butter


088 Żabie udka smażone z trawą cytrynową „SA” na ostro ( 6-8 udek ) 26,00

Fried frog with spice SA, spicy


OWOCE MORZA 350g + Ryż jaśmin biały ( wymiana na frytki lub makarony- 2,00 zł )



FRUITTI DI MARE 350g + jasmine rice white (chips, noodles rice, soy extra charge 2,00 zł )

089 Filety z mintaja w sosie Curry 17,00

Fillet fish mintaj in Curry sauce


090 Filety z mintaja w sosie cytrynowym, pikantna 17,00

Fillet fish mintaj in lemon and chilli sauce



091 Filety z mintaja po Chińsku na półmisku gorącym 18,00

Fillet fish mintaj in China style on hot plate


------------------------------------------------------------------------------------

092 Kalmary w sosie słodko-kwaśnym 20,00

Sweet and sour Calmars


093 Kalmary z warzywami i grzybami 20,00

Calmars with vegetables and mushrooms


094 Kalmary smażone na maśle 20,00

Fried calmars in butter



095 Kalmary smażone w sosie z chilli na ostro 20,00

Fried calmars in chilli sauce


-------------------------------------------------------------------------------------
096 Kocioł z rozmaitościami morskimi „ASEAN” (dla 2-4 osób ), (1200g) 40,00

makaron ryżowy

Cauldron with Seafood „ASEAN” ( for 2-4 peoples ), rice macaroni
097 Rozmaitości morskie z pastą Curry (złotą, czerwoną lub zieloną) 20,00

Seafood with paste Curry ( golden, red or green )


098 Rozmaitości morskie z warzywami i grzybami 20,00

Seafood with vegetables and mushrooms


099 Rozmaitości morskie w sosie z chilli 20,00

Seafood with chilli


------------------------------------------------------------------------------

100 Królewskie krewetki w sosie słodko-kwaśnym (5-6 szt.) 27,50

Royal shrimps sweet and sour



101 Królewskie krewetki smażone na maśle (5-6szt.) 27,50

Royal shrimps in butter



102 Królewskie krewetki w skorupce z grill’a (5-6 szt.) 27,50

Royal shrimps grill


103 Królewskie krewetki w sosie z grzybami (5-6 szt.) 27,50

Royal shrimps with mushrooms


104 Królewskie krewetki w sosie z warzywami i grzybami 27,50

Royal shrimps with vegetables and mushrooms


INNE DANIA

ANOTHER DISHS

105 Smażony ryż jaśminowy z krewetkami (320g) 16,00

Fried jasmine rice with shrimps



106 Smażony ryż jaśminowy z kurczakiem (320g) 15,00

Fried jasmine rice with chicken


107 Smażony ryż jaśminowy ze schabem na ostro (320g) 15,50

Fried jasmine rice with pork and chilli

----------------------------------------------------------------------------
108 Makaron ryżowy smażony z kurczakiem (300g) na pikantno lub nie 16,00

Fried rice macaroni with chicken, spicy or not


109 Makaron ryżowy smażony ze schabem (300g) na pikantno lub nie 16,50

Fried rice macaroni with pork, spicy or not


110 Makaron ryżowy smażony z owocami morza (300g) 17,00

Fried rice macaroni with seafood, spicy or not




DANIA BEZMIĘSNE

VEGETARIAN DISHS
111 Makaron ryżowy smażony z warzywami i grzybami 14,50

Fried rice macaroni with vegetables and mushrooms, spicy or not


112 Ryż jaśminowy smażony z warzywami i grzybami (320g) 14,00

Fried jasmine rice with vegetables and mushrooms


113 Grzyby smażone (200g) 15,00

Mushrooms fried


114 Warzywa i grzyby rozmaitości (320g), ryż jaśminowy 15,00

Vegetables variety, jasmine rice



SURÓWKI

SALADS
115 Surówka orientalna (kapusta biała, marchew, orzechy ziemne) (130g) 3,50

Salad orient (cabbage, carrot, peanut )


116 Surówka z pomidorów (130g) 4,50

Salad tomato


117 Surówka rozmaitości (140g) 4,50

Variety salad


118 Surówka z kiełkami Munga (130g) 4,50

Mung’ sprout salad


119 Surówka z bambusa (140g) 4,50

Bamboo salad




INNE DODATKI
120 Sos do ryżu, pikantny lub nie, z grzybami lub nie (250ml) 4,00

Sauce (spicy or not) for white rice


121 Sos słodko-kwaśny (250ml) 4,00

Sweet and sour sauce


122 Super Ryż jaśminowy ( smaż. żółty lekko doprawiony, z jajkiem ) 5,00

Super Rice Jasmine


123 Makaron Ryżowy, Sojowy (200g) 4,00

Macaroni RiceSoi


124 Frytki (180g), na życzenie z ketchupem 4,00

Fries


125 Biały gotowany ryż jaśminowy (200g) 3,00

White or yelor jasmine rice



126 Dopłata za frytki, makaron ryżowy, sojowy, żółty ryż dla drugich dań 2,00


DESERY I LODY

DESSERTS AND ICECREAMS
127 BANANY W CIEŚCIE ( 2-3 szt. ) z miodem 5,00

Hot banana with honey


128 ANANASY W CIEŚCIE (2-4 szt.) z miodem 5,00

Hot pineapple with honey


129 ANANASY W SYROPIE (230g) 6,00

Pineapple in syrup


130 OWOCE TROPIKALNE W SYROPIE (230g) 6,00

Fruits tropical in syrup


131 OWOCE ”LYCHEES” W SYROPIE (220g) 7,00

Fruits”Lychees” in syrup


132 LODY (180g) 8,00

Icecream


133 LODY Z OWOCAMI TROPIKALNYMI (230g) 10,00

Icecrea with tropical fruits


134 LODY Z ADWOKATEM (180g+50g) 12,00

Icecream with Adwokat


135 CHRUPKI KREWETKOWE 5,00

Shrimps chips


NAPOJE GORĄCE

HOT BEVERAGES

136 HERBATA EXPRESOWA 3,00

Express tea black


137 CZAJNIK HERBATY EXPRESOWEJ ( 450ml ) 4,50

kettle tea express (450ml)



138 CZAJNIK HERBATY ZIELONEJ Z JAŚMINEM ( 450ml ) 5,50

Green tea with jasmine ( kettle 450ml )


139 CZAJNIK HERBATY ZIELONEJ Z WIETNAMU ( 450ml ) 5,50

Vietnamese green tea ( kettle 450ml )


140 KAWA EKSPRESOWA 4,50

Express coffee (Lawazza-Krem-aroma)


141 KAWA ROZPUSZCZALNA 3,00

Soluble coffee


142 KAWA NATURALNA 3,00

Natural coffee


143 KAWA CAPUCCINO 3,50

Coffee Cappucino


144 PLASTER CYTRYNY DO HERBATY 0,50
145 ŚMIETANA DO KAWY 0,50

146 BITA ŚMIETANA DO KAWY 1,00


NAPOJE ZIMNE

COLD BEVERAGES
147 COCA COLA 0.2l 3,00
148 FANTA ( cytrynowa lub pomarańczowa ) 0.2l 3,00
149 SPRITE, TONIC KINLEY 0.2l 3,00
150 HERBATA,, NESTEA”( cytrynowa lub brzos. ) but.0,5l 5,00
151 RED BULL 250ml 8,00

152 WODA MINERALNA NIEGAZOWANA 250ml 2,50

Mineral water


153 WODA MINERALNA GAZOWANA 250ml 2,50

Mineral water with gaz


154 SOK POMARAŃCZOWY 200ml 3,00

Orange juice


155 SOK PORZECZKOWY 200ml 3,00

Black currant juice


156 SOK JABŁKOWY 200ml 3,00

Apple juice



157 SOK GREJPFRUTOWY 200ml 3,00

Grapefruit juice



158 SOK WIELOOWOCOWY 200ml 3,00

Multifruity juice


159 SOK POMIDOROWY 200ml 3,00

Tomato juice



NAPOJE ORIENTALNE ZIMNE

COLD ORIENTAL BEVERAGES
160 SOK ( guava, mango, papaj ... ) 250ml/pusz. 4,00

Juice (guava, mango and papay )


161 NAPÓJ ŻEŃSZENIOWY ”wietnamski”, SOK z Aloes 250ml/pusz. 4,50

Ginseng, Aloes drink (vietnam)


WINA CZERWONE WYTRAWNE

WINE RED
162 SANGIOVESE-Włochy 100ml 5,50

163 ANTARES - Chile 1 but. 48,00

164 CARLO ROSSI- California-USA 1 but. 47,00

165 VR HARDYS SHIRAZ -Australia 1 but. 48,00

166 TORERES SANGRE DE TORO-Hiszpania 1 but. 67,00

167 BORDEAUX-BARON DE LESTAC- Francja 1 but. 67,00

168 CHIANTI CECCHI -Włochy 1 but. 67,00
WINA CZERWONE PÓŁWYTRAWNE

169 ZINFADER -California-USA 100ml 5,50

170 WILLAM’S CREEK-Australia 1 but. 44,00

171 CARLO ROSSI- California-USA 1 but. 45,00

172 MEDERANO - Hiszpania 1 but. 48,00

WINA BIAŁE WYTRAWNE

WINE WHITE

173 ANTARES-Chile 1 but. 48,00

174 BORDEAUX Bron de Lestac-Francja 1 but. 67,00

WINA BIAŁE PÓŁWYTRAWNE, PÓŁSŁODKIE

175 OPPENHEIM b.p.wyt. reńskie-Niemcy 100ml 5,50

176 FLONHEIMER AUSLESE b.p.słod. -Niemcy 100ml 6,20

177 CARLO ROSSI- p. wytraw. California -USA 1 but. 45,00

178 WILLAM’S CREEK- p. wytraw. Australia 1 but. 44,00

179 MEDERANO - Hiszpania 1 but. 48,00

LIKIERY i WERMUTY

180 CAMPARI 50ml 8,50

181 MARTINI ( DRY, BIANCO, ROSSO, ROSE ) 100ml 7,50
SZAMPANY i WINA MUSUJĄCE
182 MARTINI „Asti-słod.” 1 but. 75,00
PIWO, BEER
183 ŻYWIEC Z BECZKI 0.3l 5,00

184 ŻYWIEC Z BECZKI 0.5l 6,00

185 ŻYWIEC MAŁY 0.33l/but. 5,00

186 ŻYWIEC DUŻY 0.5l/but. 6,00

187 WARKA STRONG 0.5l/but. 6,00

188 TYSKIE 0.5l/but. 6,00

189 GROLSCH 0.33l/but. 5,50

190 HEINEKEN 0.33l/but. 5,50

191 PIWO GRZANE 0.5l 6,50

192 Sok do piwa 0,50

WÓDKI, VODKA

193 LUKSUSOWA, WYBOROWA 50ml 4,80

194 SOBIESKI 50ml 5,00

195 BOLS 50ml 5,00

196 ŻUBRÓWKA 50ml 5,00

197 SMIRNOFF 50ml 5,50

198 FINLANDIA 50ml 7,00

199 ABSOLUT 50ml 7,00

WHISKI, BRANDY, GIN

200 JOHNY WALKER ( red ) 50ml 8,50

201 JOHNY WALKER ( black ) 50ml 14,50

202 JACK DANIELS 50ml 11,00

203 BALLANTINES FINEST 50ml 8,50

204 JIM BEAM 50ml 8,50

205 NAPOLEON 50ml 7,50

206 STOCK 84 50ml 8,50

207 GORDON’S GIN 50ml 8,50

208 TEQUILA ( biała lub złota ) 50ml 9,50

209 MALIBU 50ml 8,50

INNE

210 PAŁECZKI JEDNORAZOWE 0,50

211 PAPIEROSY ”MARLBORO” 12,00

212 ZAPALNICZKA 1,50

220 POJEMNIK NA WYNOŚ 0,50
KIELCE, RYNEK 14, Tel./fax. (041) 368-24-05

www.asean-kielce.pl

POTRAWY SPRZEDAJEMY RÓWNIEŻ NA WYNOS

POŁOWY PORCJI NIE PODAJEMY !!!

OFERTA SPECJALNA

ZESTAW 4- Kurczak lub Wieprzowina + ryż + surówka orientalna - 15,50 zł

ZESTAW 5- Wołowina lub schab + ryż + surówka orientalna - 16,50 zł

ZESTAW 6- Kurczak lub Wieprzowina + frytki + surówka orientalna - 17,00 zł



W każdym dniu tygodnia kucharze przygotowują inne danie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------



ZESTAWY POTRAW NA OBROTOWYCH TALERZACH

NA ŻYCZENIA GOŚCI ( ZE ZMIENIONĄ CENĄ ) PODAJEMY RÓWNIEŻ INNE POTRAWY Z KARTY MENU
ZESTAW ‘’A ’’ - DLA 2 OSÓB CENA 42,00 zł

1-KURCZAK W SOSIE CURRY

2-WOŁOWINA Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ NA OSTRO

3-ZESTAW SURÓWEK( ORIENTALNA + ROZMAITOŚCI )

4-RYŻ JAŚMIN BIAŁY lub FRYTKI

5-SOS
ZESTAW ‘’B ’’ - DLA 3 OSÓB CENA 52,00 zł

1-SCHAB PO TAJSKU

2-KURCZAK PO WIETNAMSKU

3-FILETY Z MINTAJA NA MAŚLE

4-RYŻ JAŚMIN ŻÓŁTY lub FRYTKI

5-SOS
ZESTAW ‘’C1’’ - DLA 4 OSÓB CENA 68,00 zł

1-KURCZAK W CIEŚCIE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

2-KURCZAK PO SECZUAŃSKU

3-WOŁOWINA W SOSIE Z BAMBUSEM I GRZYBAMI

4-ŻEBERKA KWAŚNO-PIKANTNE NA MAŚLE

5- RYŻ JAŚMIN ŻÓŁTY lub FRYTKI

6-SOS
ZESTAW ‘’C2 ’’ - DLA 4 OSÓB CENA 110,00 zł

1-POLĘDWICA WOŁOWA PO TAJSKU LUB 5-SMAKÓW

2-KACZKA PO PEKIŃSKU

3-WĘGORZ AZJATYCKI Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ NA OSTRO

4-KREWETKI KRÓLEWSKIE 6 SZT. NA MAŚLE

5-SUPER RYŻ JAŚMIN ŻÓŁTY lub FRYTKI

6-SOS PIKANTNY






©absta.pl 2019
wyślij wiadomość

    Strona główna